Fotograf: Brutus Östling

Brutus Östling: Magiska ögonblick i fågelmarkerna

2017-10-18 11:00

Tisdag 14 november kl. 19.00 på Kulturhuset möter vi den prisbelönade fotografen Brutus Östling. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring.

Brutus Östling tar med oss på en storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. Vi möter spelgalna småtrappar, revirhävdande brushanar, grisslor som i hundratusental föder upp sina ungar på smala klipphyllor över väldiga stup och havsfåglar som lever i åratal på havet utan att gå i land. Vi träffar gamar – bergens och slätternas städpatruller, barrskogens tysta jägare och spöklika ugglor i norr. Naturligtvis bjuds det också på ett och annat fotografiskt tips under föreläsningen.

En man med systemkamera i handen

Bild: Brutus Östling

Brutus Östling är känd för sina mycket personliga fågelbilder och brukar omnämnas som en av världens främsta fågelfotografer. Flera av hans elva fotoböcker har blivit bästsäljare i Sverige men också givits ut i bl.a. USA och Storbritannien. Tre av böckerna, bland annat den senaste boken "Bevingat. Magiska möten i fågelmarker", har belönats med den prestigefyllda utmärkelsen Årets Pandabok av WWF. År 2006 nominerades "Pingvinliv" till Augustpriset 2006, tre år senare vann Brutus Östling samma pris med boken "Att överleva dagen". Han har även utnämnts till Årets naturfotograf (2006) och Nordisk naturfotograf (2008).

text: Agneta Östling

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad som händer på kulturhuset? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev via mejl. Skriv in din mejladress här: http://leksand.se/nyhetsbrev

Vad tycker du? Kommentera gärna!

Välkommen att kommentera på leksand.se! Undrar du hur kommentarsfunktionen fungerar och vilka regler som gäller?

Här kan du läsa mer
comments powered by Disqus
Sidansvarig: Caroline Tanse (caroline.tanse@leksand.se)
Senast uppdaterad tisdag 17 oktober 2017 13:45