Halloweenstämning i skolgatan  Fotograf: Björn Ingvarsson

Leksands gymnasium

Din väg in i framtiden!

Välkommen till Leksands gymnasium

Du studerar i en miljö som många beskriver som öppen och trivsam och skolan är känd för sin varma och positiva atmosfär. För oss är det en självklarhet att det är vi tillsammans som skapar en bra skola. Det innebär att du får många möjligheter att vara med och påverka din utbildning och din vardag på skolan.

Hos oss på Leksands gymnasium möter du skickliga lärare, som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. De lägger alla sin tid och kraft på att du som elev ska få den bästa utbildningen så att du kan nå dina mål.  

Leksands gymnasium är en skola som ger dig möjlighet att växa som människa och alla möjligheter att lyckas i livet.

Idrottsutbildningar

Vi har flera idrottsutbildningar och Leksands gymnasium är ett perfekt val för dig som är idrottsintresserad. Hos oss kan du fortsätta utveckla dig inom din idrott oavsett om det är allmänt välbefinnande eller seriösa proffsdrömmar som är din drivkraft.

Informationsdag och Öppet hus

Välkommen till årets informationsdag och Öppet hus på Leksands gymnasium torsdagen den 1 december!

Informationsdag

Du som går i klass 9 och bor i Leksand, Gagnef eller Rättvik bjuds in till informationsdagen. Inbjudan har gått ut till respektive skola i dessa kommuner. Du får under förmiddagen besöka tre utbildningar, titta på skolan samt fika.

Även du som bor i annan kommun och är intresserad av att besöka oss under informationsdagen är välkommen. Se inbjudan här nedan.

Inbjudan till informationsdagen
Inbjudan till informationsdagen för Gymnasiesärskolan

Öppet hus

På kvällen öppnar vi upp för ett Öppet hus klockan 18.00-20.00. Då hälsar vi niondeklassare tillsammans med vårdnadshavare och andra intresserade välkomna till oss!

Under kvällen erbjuds du:

  • Information om Leksands gymnasium
  • Programinformation av våra gymnasieelever
  • Guidning och rundvandring av våra skolvärdar
  • Mingel och fika med skolans elever, lärare, baseboll- och softbollcoacher, skolledning och elevhälsa på Skolgatan
  • Att delta i programmens aktiviteter och lektioner

Vill du besöka något av våra program?

Ta då kontakt med den lärare eller någon av våra studie- och yrkesvägledare för det program som du är intresserad av. Titta gärna i vår nya prog