Flytta hit

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Flygbild över centrala Leksand, Åkerö, Siljansnäs och ett antal byar. Österdalälven och delar av Siljan syns också.

Varmt välkommen att flytta till Leksands kommun. Här får du nära till allt och tid att leva ett rikt liv med många upplevelser.

Jobba hos oss

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Här hittar du alla lediga jobb och vikariat med Leksands kommun som arbetsgivare. Vi tipsar också om lediga jobb hos våra kommunala bolag. Välkommen med din ansökan!

Sök lediga jobb

Läs mer om Leksands kommun som arbetsgivare

Flytta ditt företag hit

Leksand ligger i en mycket attraktiv del av Sverige. Här finns runt 1 000 företag som är verksamma inom de flesta branscher och som drivs i en anda av entreprenörskap som gått i arv i generationer.

Läs mer om att flytta ditt företag hit

Hitta bostad eller köpa tomt

Leksands kommun erbjuder bostäder via det kommunala bolaget Leksandsbostäder AB. Bolaget har bostäder i Leksand, Insjön, Siljansnäs och Djura. Det finns också många privata hyresvärdar med egna bostadsköer. Om du vill bygga en egen villa erbjuder vi flera attraktiva tomter.

Leksandsbostäders hemsida

Läs mer om att hitta bostad i Leksands kommun

Lediga tomter

Planerade byggprojekt

Leksands kommun är i ett expansivt skede med många exploateringsprojekt. Det byggs bostäder, idrottsanläggningar, verksamhetslokaler och centrala Leksand får en omfattande ansiktslyftning.

Läs mer om planerade och påbörjade byggprojekt

Förskola och barnomsorg

I förskolan lägger vi grunden för ditt barns livslånga lärande. Vi har förskolor i Djura, Insjön, Leksand, Siljansnäs och Tällberg. Varmt välkommen till oss!

Läs mer om våra förskolor och ansök om plats

Grundskola och fritidshem

Varmt välkommen till Leksands kommuns sju kommunala grundskolor. Vi jobbar med livslångt lärande i trygga miljöer.

Läs mer om våra grundskolor och ansökan om plats

Läs mer om våra fritidshem

Leksands gymnasium

Du kan välja bland nio olika program på Leksands gymnasium. Du kan också kombinera dina studier med din idrottssatsning på våra lokala och nationella idrottsutbildningar LIU och NIU. Vi har även en gymnasiesärskola. Vi vill väldigt gärna vara med och hjälpa dig att nå dina drömmar och mål!

Leksands gymnasiums hemsida

Kulturskolan

Hos oss på Leksands kulturskola kan du lära dig spela instrument, sjunga, dansa och agera på scenen. Vi erbjuder dig möjligheter att utveckla dina sinnen, stärka din självkänsla och få fantastiska upplevelser.

Läs mer om kulturskolan

Uppleva och göra

Vill du njuta av naturen, köra ett träningspass eller ta del av kulturutbudet? Välkommen att upptäcka vad som finns att uppleva och göra i Leksand!

Läs mer om kultur- och fritidsutbudet i Leksands kommun

Skidanläggningen Granbergs hemsida

Sidan uppdaterad: 2022-11-17