Flytta ditt företag hit

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Näringslivschef

Tobias Mårtensson

Telefon: 0247-801 29

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Verksamhetsutvecklare

Linda Hjerpe

Telefon: 0247-800 93

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Leksand ligger i en mycket attraktiv del av Sverige. Här finns runt 1 000 företag som är verksamma inom de flesta branscher och som drivs i en anda av entreprenörskap som gått i arv i generationer.

Starkt varumärke

I Leksand finns något som en näringsidkare alltid har stor nytta av: ett starkt varumärke. Leksand bärs upp av flera andra nationellt och internationellt kända varumärken som exempelvis Leksands IF, Clas Ohlson, Leksandsbröd och Tegera/Ejendals, vilka också är några av kommunens största arbetsgivare.

Spännande utveckling

Leksands starka varumärke bygger också på hela kulturhistorien. Vi ser en mycket spännande utveckling i att många företag för traditionerna vidare i nya former och produkter. Några exempel på det är Jobs handtryck, Lycka Form och Käck & Hedbys Smide.

Företagsvänlig kommun

Entreprenörsandan har genomsyrat kommunens näringsliv i generationer. Nyföretagandet har alltid legat på en hög nivå och andelen företagare i relation till invånarantal är högt. Leksand är helt enkelt en mycket företagsvänlig kommun att verka i. 

Centralt läge

Leksands kommun ligger också bra till geografiskt med 170 000 människor inom en radie av 45 minuters restid. På tre timmar nås hela fyra miljoner människor och till Stockholm går det ett tåg varannan timme. Närheten och det omfattande frilufts- och kulturutbudet för både turister och invånare, har gjort Leksand till en av Sveriges mest attraktiva kommuner. Besöksnäringen är därför mycket stark med närmare en miljon turistgästnätter per år. Leksand Sommarland, barnens favorit, är en av många besöksanledningar.

Lätt att leva

I Leksand upptäckte arkeologer nyligen en av Sveriges äldsta boplatser, 10 000 år gammal, och än idag väljer många att bosätta sig i Leksand. Här trivs hela familjen tack vare det rika föreningsutbudet som för många också är en viktig social plattform. Det är lätt att leva i Leksand!

Flytta ditt företag hit

Funderar du på att flytta ditt företag till Leksand, då hittar du lediga lokaler och ledig industrimark på Objektvision.  Lediga tomter för privat byggnation hittar du här. 

Sidan uppdaterad: 2022-08-25