Företagarfrukost

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Näringslivsutvecklare

Monica Nyberg

Telefon: 0247-803 14

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Näringslivsutvecklare

Brita Klingberg

Telefon: 0247-800 29

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Företagsakuten Leksand-Rättvik-Gagnef

Lars Liljegren

Telefon: 0702-74 85 11

E-postadress:

Anmälan till företagarfrukost

Näringslivsavdelningens nyhetsbrev innehåller information om möten, seminarier och annat matnyttigt för dig som företagare. Nyhetsbrevet skickas ut två-tre gånger per månad till din mejladress. Provläs gärna och skulle du inte vilja ha det längre så kan du lätt avregistrera dig.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få ett registerutdrag, få information om behandling av dina uppgifter, radera eller rätta uppgifter, ta med dig dina uppgifter, klaga till datainspektionen eller begära att behandlingen upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Anmälan Nyhetsbrev Leksands kommun

Jag vill gärna få Näringslivsavdelningens nyhetsbrev till min e-postadress.

Näringslivsavdelningen informerar via nyhetsbrev om möten, seminarier och annat som kan vara till nytta för företagen i Leksand. Skickas några gånger per månad. Vill du få våra nyhetsbrev fyller du i uppgifterna nedan.

Om du inte längre vill få vår nyhetsbrev avregistrerar du dig enkelt, längst ner på nyhetsbrevet.

Anmälan nyhetsbrev

Näringslivsavdelningen använder dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev och bjuda in till företagarevent i framtiden.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få ett registerutdrag, få information om behandling av dina uppgifter, radera eller rätta uppgifter, ta med dig dina uppgifter, klaga till datainspektionen eller begära att behandlingen upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

På fredagar klockan 8.00, arrangerar vi direktsänd frukost-tv för företagare på webben. På frukostarna ger vi viktig information och svarar på frågor. Målet är också att skapa ett forum för initiativ och samverkan för våra lokala företagare

På grund av risken för spridning av det nya coronaviruset har Leksands kommun beslutat att göra vad vi kan för att minska spridningsrisken genom att inte bjuda in till eller kalla till större möten. Därför bjuder vi istället in till direktsända företagarfrukostar.

Se tidigare sändning på kommunens YouTube-kanal

 

Program 26 juni - i samarbete med våra grannkommuner Falun, Borlänge och Mora, samt Dalarna Business

På fredag sänder vi sista frukost-tvprogrammet inför sommarsemestrarna. Då kommer du att få träffa Jojje Pettersson, Landet Reklambyrå, som förklarar hur vi kommunicerar på bästa sätt under pandemin. Vi kontaktar också Nationella företagsakuten för att höra deras syn på det aktuella läget i näringslivet.

Dessutom:

  • Sommarlovsentreprenörer – ungdomar lär sig entreprenörskap och skapar sitt eget sommarjobb - handledare Julia Hansson 
  • Mer om omställningsstödet
  • Fyra goda exempel på hur företagare ställer om: CityGross Falun, Sahlins Struts Borlänge, Leksand Strand restaurang och Sollerö Camping Mora.

Programmet kan ändras och arbetas fram under veckans gång. Uppdateras fram till torsdag.

 

Program 12 juni - i samarbete med våra grannkommuner Falun, Borlänge och nu också Mora, samt Dalarna Business.

På fredag analyserar vi beskedet att vi kan resa fritt inom Sverige under sommarsemestern. Vilken betydelse får detta för besöksnäringen och vad gör den för att gästerna ska känna sig trygga? Hur ser samspelet ut mellan företagare och kommun? Lyssna till Peter Jansson, tf vd Sveriges Campingvärdars Riksförbund, Anette Kotilainen, affärsutvecklingschef Visit Dalarna och Anna Tosteby, miljö- och samhällsbyggnadschef Falu kommun.

Företagen i Dalarna är hårt drabbade av pandemin, visar årets *Småföretagarbarometer som offentliggörs på fredag. Eva Cooper, regionchef Företagarna Dalarna och Gävleborg, redogör för resultatet i senaste rapporten.

Dessutom: 

  • Vad gäller när omställningsstödet kommer? - Eva Bodén, verksamhetsutvecklare Skatteverket
  • Kompetensutveckling för drabbade företag - Eva-Lena Palander, vd Falun Borlänge-regionen
  • Goda exempel på hur företagare ställer om: David Kvicklund, Friendly Travel samt Malin och Lasse Mellstrand, Hollistay berättar.

Programmet kan ändras och arbetas fram under veckans gång. Uppdateras fram till torsdag.

*Småföretagsbarometern är Sveriges största konjunkturundersökning och produceras i samverkan mellan Företagarna, Sparbankernas Riksförbund och Swedbank.

 

Program 29 maj - i samarbete med Falun och Borlänge kommuner

På fredag lyfter vi frågor runt handeln i coronatider. Hur ser vårt köpbeteende ut när resorna är begränsade, vi är mer hemma och dessutom har tråkigt? Vilka är vinnare och förlorare? Jessica Öhlund, Market Manager IKEA Group och Monica Bruvik, detaljhandelsanalytiker *HUI Research reflekterar kring ämnet.

Och hur länge klarar vi av att ha tråkigt? Fredrik Torberger, framtidsstrateg från **Kairos Future resonerar kring vår nya livssituation. Vad händer med våra behov och vår kreativitet när vi tvingas leva som vi gör?

Dessutom:

  • Tips och råd till dig som driver butik. Hur du ska få kunderna att känna sig trygga och hur du ska kommunicera och agera i din butik - Sofia Stigmar jurist, Svensk Handel 
  • Goda exempel på hur företagare ställer om

*HUI undersöker, mäter och analyserar den svenska handeln. Ägs av Svensk Handel.
**Kairos Future är ett internationellt forsknings- och managementkonsultbolag med fokus på omvärldsanalys och strategi.

Programmet kan ändras och arbetas fram under veckans gång. Uppdateras fram till torsdag.

 

Länkar från frukostprogram

I vissa frukostprogram har vi tipsat om information och annat som kan vara bra i coronatider.
Här kan du hitta dessa länkar: 
Länk till Region Dalarna och konsultcheckar
Länk till Beredskapsplan för företag

 

#innovativadalarna

#innovativadalarna

Genom att dela med sig av inspirerande initiativ och goda exempel ska företagen i Dalarna kunna stärka varandra under Coronakrisen. I spåren av detta lanseras nu hashtaggen  #innovativadalarna, som ska bli en sorts bank av goda idéer, spännande lösningar men också en inspirationskälla för företag som behöver ny energi. Läs mer här.

Anmäl att du vill vara med

Alla företagare i Leksands kommun är välkomna. Anmäl dig till frukostsändningen via webbformuläret på den här sidan.

Efter att vi fått din anmälan skickar vi en länk till sändningen till dig.

Datum för direktsända frukostmöten hösten 2020

Vi ber att få återkomma hur och när vi startar nya frukost-tv-sändningar i höst. 
Håll utkik här, i våra nyhetsbrev och på Facebook.

Anmäl initiativ och goda exempel till kommande sändning

Tipsa oss om lokala initiativ och goda exempel på företag som ställer om under coronapandemin och som kan inspirera fler. Kontaktuppgifter för att tipsa näringslivsavdelningen hittar du överst på den här sidan under fliken Kontakta oss.

Ställ frågor till Företagsakuten

Den lokala Företagsakuten upphör från och med 1 juni. Du som har frågor hänvisas vidare till den Nationella företagsaktuen, se kontaktuppgifter nedan. 

Vid frågor om statens stödpaket för företag

Nationella Företagsakuten
Tel: 010-241 13 00 (telefontid 8-16)

Regionala företagsstöd

Region Dalarna
Tel: 023-49 00 00

Allmänna näringslivsfrågor

Leksands kommuns näringslivsavdelning

Våra nyhetsbrev

Vi skickar nyhetsbrev till våra företagare i Leksand, för att berätta om våra företagarfrukostar. Men också om andra slags möten, seminarier och övrigt som kan vara till nytta för dig som företagare. 

Anmäl dig till att få vårt nyhetsbrev längst upp på sidan.

Frukostarna stöds av:  Företagarna Leksand, Insjöföretagarna, Hjultorget köpcentrum, Upplev Tällberg, Leksand Handel och Leksands IF.

Följ näringslivsavdelningen på Facebook

Följ uppdateringar om näringslivsavdelningens arbete och våra tips till dig som företagare på vår Facebook-sida. Du kan även kontakta oss där!

Sidan uppdaterad: 2020-06-30