Företagsstöd

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

måndag 8.00–12.00, 13.00–16.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt

Näringslivsutvecklare

Monica Nyberg

Telefon: 0247-803 14

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

För dig som är företagare eller precis har startat företag finns olika stöd- och finansieringsformer. Kanske du har en innovativ idé/produkt som du vill få hjälp med att utveckla. Ta gärna kontakt med oss för råd om vilken stödform som passar bäst för ditt behov.

Du som har eller håller på att starta ett företag i Dalarna kan söka företagsstöd för att göra investeringar som utvecklar ditt företag. Eller få rådgivning och kunskap för att kunna gå vidare.

Vilka stöd finns för dig som företagare?

I Dalarna finns många företagsfrämjare som vill hjälpa dig som företagare. Men det kan vara svårt att veta vilken sorts hjälp man kan få och från vem. F7 som är ett samverkansprojekt vars syfte är att skapa tillväxt hos små företag, har gjort ett urval och en sammanställning av företagsstöd som kan hjälpa företagare framåt i broschyren "En summering av möjliga företagsstöd". Det handlar om rådgivning, tillväxtcheckar, finansiering, anställningsstöd med mera.

Läs broschyren "En summering av möjliga företagsstöd" (PDF)

Behöver du hjälp med att hitta rätt bland alla företagsstödjande aktörer eller inte hittar det du söker kan du kontakta vår affärsrådgivare.

Länsstyrelsen

Det finns olika typer av stöd att söka hos Region Dalarna, men gemensamt är att stöden ska ge en långsiktig ekonomisk tillväxt och utveckling för företaget och länet som helhet.

Region Dalarna

ALMI finansiering och rådgivning

Hos Almi Företagspartner gävledala finns hjälp att få i form av rådgivning, lån, riskkapital, inkubation och ägarskiften.

Hos Almi Företagspartner gävledala finns hjälp att få i form av rådgivning, lån, riskkapital och inkubation. Här finns finansieringsformer som företagslån för nya, små och medelstora företag upp till 250 anställda samt mikrolån för företag med mindre kapitalbehov upp till 250 000 kronor. För innovationsprojekt finns innovationslån, innovationsrådgivning och för exporterande företag exportfinansiering.

På Almis hemsida finns fem guider för dig som söker kapital. Där kan du bland annat hitta en 24-sidig handbok om hur du hittar kapital. Gäller både för dig som ska starta företag och som behöver kapital för att kunna växa.

 På Verksamt.se kan du läsa om finansiering för dig som står i startgroparnaoch för dig som kommit längre och vill utveckla ditt företag.

ALMI mentorprogram

I Almis ettåriga mentorprogram för du tillgång till en mentor, en erfaren person från näringslivet. Mentorn fungerar som ett bollplank som guidar dig framåt i syfte att utveckla dig och ditt företag.

Har du funderingar på att sälja ditt företag eller överlåta till dina barn eller en anställd? Då ska du kontakta ALMI. De erbjuder enskild rådgivning eller rådgivning tillsammans med delägare eller din familj.

 

Coompanion Dalarna

Utveckla ditt företag tillsammans med andra. Att dela lokaler, marknadsföra sig tillsammans, paketera produkter och tjänster och ta hem affärer tillsammans är exempel på företagssamverkan. Coompanion är rådgivaren för dig som vill starta, utveckla och driva företag tillsammans.

Dalarna Science Park

Dalarna Science Park (DSP) är en innovationsarena som stödjer utveckling av människor och företag med tillväxtambitioner. DSP vill bidra till högkvalitativ näringslivsutveckling i Dalarna till nytta för företagens konkurrenskraft och innovationsförmåga. Välutvecklade processer erbjuds till såväl nya entreprenörer som etablerade företag. 

Dalarnas företagsinkubator

Är du intresserad att ta ditt företag till en ny nivå? Vårt recept för att du som företagare ska lyckas ta detta steg mot ökad tillväxt och lönsamhet är våra affärscoacher. Tillsammans med affärscoachen sätter du mål och får tillgång till coachens mångåriga erfarenhet. Fokusområden är: försäljning, affärsekonomi, team och styrelse.

Dalarnas företagsinkubator

Enterprise Europe Network (EEN)

Kostnadsfritt stöd: information, rådgivning och förmedling av internationella affärskontakter till små och medelstora företag i Dalarna. Via regionens kontor i Wuhan i Kina underlättas för företagare att kunna skapa affärsmöjligheter där.

Enterprise Europe Network (EEN)

 

Företagarfrukostar

Vi arrangerar åtta gånger om året företagarfrukostar i samverkan med olika företagarföreningar och sammanslutningar i Leksand. Frukostarna bjuder på intressanta föredrag, god frukost och mingel. De är bra tillfällen att knyta nya kontakter.  

Mer information och anmälan till våra företagarfrukostar.

Sidan uppdaterad: 2019-05-23