Starta företag

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Två personer i ett mötesrum - Rådgivning om nyföretagande

Vill du starta företag i Leksands kommun - Kanske drömmer du om att starta eget och har många olika frågor som du behöver hjälp med. Vilken företagsform ska jag välja? Vilka lagar och regler gäller? Hur gör jag en affärsplan?

Här hittar du länkar till tjänster, tips och råd för dig som går i starta-eget-tankar.

Boka kostnadsfri rådgivning!

Tillsammans med NyföretagarCentrum erbjuder Leksands kommun kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta-eget rådgivning, coaching och mentorskap för dig som vill starta företag i Leksands kommun.  

Boka din rådgivning med Mathias Bergqvist, ansvarig rådgivare för NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna. Mötet sker fysiskt i Leksand eller digitalt, vad som passar bäst för tillfället. All information om hur du går tillväga för att boka hittar du på Rådgivning - NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna (nyforetagarcentrum.se)

Det går även att maila till mellerstadalarna@nyforetagarcentrum.se om ni har frågor om rådgivning eller uppstart av företag och vilket som blir ert första steg in i världen som egenföretagare. 

Skapa din affärsplan på affarsplanen.com

Påbörja din affärsplan direkt och kostnadsfritt med tjänsten affarsplanen.com. Din affärsplan blir ditt viktigaste verktyg för att strukturera din affärsidé och bedöma risk, styrkor och svagheter med din verksamhet innan andra gör det. En färdig affärsplan hjälper dig presentera ditt företag för kunder, banker, investerare, medarbetare och andra intressenter.

Gå till affarsplanen.com

Det finns flera sätt att ta fram en affärsplan för din affärsidé. Gör ett besök bland företagsfrämjarna och hitta den form som passar dig.

Gör din affärsplan online hos NyföretagarCentrum 

Business Model Canvas - beskriv din affärsmodell

Lean Canvas - snabbtesta din affärsmodell

Gör din affärsplan med Almis verktyg

Gör budget med Almis mallar

Checklistor för att starta företag på verksamt.se

En digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som vill starta företag. Genom att svara på några frågor får du veta vilka tillstånd du behöver för att komma igång och vilka uppgifter du ska lämna. Där hittar du även kontaktuppgifter samt länkar till e-tjänster och blanketter som för det enklare att skicka in tillståndsansökningarna. Länk direkt till checklistorna hittar du längst upp på sidan.

Webbplatsen verksamt.se samlar aktuell information och e-tjänster från myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket som du som startar eller driver företag har nytta av.

Till verksamt.se

Affärsutveckling och finansiering hos Dalarna Science Park

Präglas din affärsidé av stark innovation eller kopplar till FN:s globala hållbarhetsmål? Dalarna Science Park är mötesplatsen för dig som vill ta din startup till marknaden eller förnya din verksamhet. Här finns miljön, människorna, kunskapen och nätverken för att utveckla och finansiera din ambition och vision.

Ta reda på mer om Dalarna Science Park

Lån, riskkapital och affärsutveckling hos Almi GävleDala

Statligt finansierade Almi stöttar många nya företag med affärsutveckling och inte minst med finansiering i form av olika lån anpassade för olika behov, exempelvis brygglån, mikrolån, exportlån och innovationslån.

Ta reda på mer om Almis tjänster

E-utbildningar för att starta företag

E-utbildningar hos NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna

21 kurser och certifieringar gratis hos Google Digitalakademin

Kunskaper och inspiration hos ALMI GävleDala

Sidan uppdaterad: 2022-08-25