Starta företag

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Näringslivsutvecklare

Monica Nyberg

Telefon: 0247-803 14

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Närbild på en hand som ritar en plan på ett blädderblock.

Kanske drömmer du om att starta eget och har många olika frågor som du behöver hjälp med. Vilken företagsform ska jag välja? Vilka lagar och regler gäller? Hur gör jag en affärsplan?

Här hittar du länkar till tjänster, tips och råd för dig som går i starta-eget-tankar. Kontaktuppgifter till näringslivskontoret hittar du strax ovan under ”Kontakta oss”.

Boka kostnadsfri rådgivning!

Börja med individuell rådgivning för att få hjälp att reda i dina största frågor. Tillsammans med NyföretagarCentrum erbjuder vi kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta-eget rådgivning, coaching och mentorskap för dig som vill starta företag i Leksands kommun.

Boka din rådgivning med Mathias Bergqvist, ansvarig rådgivare för NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna. Mötet sker fysiskt i Leksand eller digitalt, vad som passar bäst för tillfället.

Läs mer och boka din rådgivning

Hjälp till invandrare att starta företag

För dig som är asylsökande eller har fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd finns en enklare information om att starta företag i Sverige, på språken arabiska, dari, persiska, somaliska, tigrinja, franska , ryska och spanska.

Starta företag i Sverige

Skapa din affärsplan på affarsplanen.com

Påbörja din affärsplan direkt och kostnadsfritt med tjänsten affarsplanen.com. Din affärsplan blir ditt viktigaste verktyg för att strukturera din affärsidé och bedöma risk, styrkor och svagheter med din verksamhet innan andra gör det. En färdig affärsplan hjälper dig presentera ditt företag för kunder, banker, investerare, medarbetare och andra intressenter.

Gå till affarsplanen.com

E-tjänster och aktuell företagarinformation på verksamt.se

Webbplatsen verksamt.se samlar aktuell information och e-tjänster från myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket som du som startar eller driver företag har nytta av.

Till verksamt.se

Behöver din verksamhet tillstånd?

På sidan "Tillstånd, regler och tillsyn" kan du se om just din verksamhet kräver något slags tillstånd, vanliga tillstånd som utfärdas av kommunen gäller till exempel försäljning av alkohol, bygglov, livsmedel, uteservering och tunga transporter.

Läs om tillstånd, regler och tillsyn

Affärsutveckling och finansiering hos Dalarna Science Park

Präglas din affärsidé av stark innovation eller kopplar till FN:s globala hållbarhetsmål? Dalarna Science Park är mötesplatsen för dig som vill ta din startup till marknaden eller förnya din verksamhet. Här finns miljön, människorna, kunskapen och nätverken för att utveckla och finansiera din ambition och vision.

Ta reda på mer om Dalarna Science Park

Lån, riskkapital och affärsutveckling hos Almi GävleDala

Statligt finansierade Almi stöttar många nya företag med affärsutveckling och inte minst med finansiering i form av olika lån anpassade för olika behov, exempelvis brygglån, mikrolån, exportlån och innovationslån.

Ta reda på mer om Almis tjänster

 

 

Sidan uppdaterad: 2020-09-03