Jobba som förskollärare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Avdelningschef

Lena Nordlund

Telefon: 0247-805 57

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Närbild på barn med solhatt som tittar in i kameran och ler.

På våra förskolor uppmuntrar vi barns nyfikenhet och fantasi. Nu växer vi med fler barn och nya förskolor. Vill du vara med och lägga grunden för ett livslångt lärande? Välkommen till oss!

Under de kommande åren ser vi fram emot att rekrytera många nya förskollärare till både nya och befinliga förskolor.

Vill du bli en av oss?

”Det bästa med att jobba i förskolan är att se barnen utvecklas, all glädje, skratt och uppskattning man får varje dag.” Det säger Jonas Rantapää, som är förskollärare på förskolan Fjärilen i Djura.

Så här säger några andra av våra medarbetare:

"Att få arbeta på min arbetsplats är fantastiskt då det finns så mycket fantastiska, nyfikna och kompetenta barn och vuxna som driver verksamheten framåt."

"Arbetsglädje, samarbete, trygghet, god stämning. Det är roligt att gå dit varje dag."

"Alla fantastiska arbetskollegor, våra fina barn och föräldrar, våran fantastiska utegård! En bra chef som gör ett bra jobb utifrån hennes förutsättningar."

"Mina kollegor! Att vi arbetar mot samma mål, har någorlunda lika förhållningssätt, stöttar varandra i alla lägen och har roligt tillsammans."

Vårt erbjudande till dig som förskollärare

Det finns förmåner som är unika för dig som jobbar i våra kommunala förskolor:

Kollegor som också är förskollärare

Hos oss får du kollegor som också är förskollärare. Vi har idag en väldigt hög andel legitimerade förskollärare jämfört med riket. År 2017 hade Leksand 58 procent jämfört med 43 procent i riket.

Karriärmöjligheter

Vi är VFU-partnerförskola till Högskolan Dalarna. Det ger dig möjligt att utbilda dig till VFU-handledare och att handleda studenter.

För dig som vill finns det möjlighet att gå från förskollärare till förskolechef.

Kompetensutveckling

Hos oss får du reflektionstid sex timmar/vecka.

Vi har fem kompetensutvecklingsdagar per år. En av dagarna träffas alla kommunens förskollärare för en gemensam föreläsning och/eller workshop. Resterande dagar är utvärderings- och planeringsdagar.

Vi utbildar dig i ICDP/Vägledande samspel.

Om du vill finns möjlighet att gå en eller flera NTA-utbildningar.

Vi erbjuder forskningsbaserad kompetensutveckling och kollegialt lärande, till exempelvis Läslyftet.

Andra erbjudanden

I vår ledningsgrupp har vi ett nära samarbete. Det gör att du som förskollärare får jobba i en likvärdig förskola.

Vi har stödfunktioner, som specialpedagog och ateljerista. Vi har även ett stödteam som leds av specialpedagog och ett ateljeristanätverk.

Alla våra förskolor är eller är på väg att bli litteraturprofilerade förskolor.

Alla förskollärare erbjuds pedagogiska måltider.

Vi erbjuder dig en timmes gratis träning varje vecka tillsammans med dina kollegor.

Generella förmåner

Som pedagog i Leksands kommun får du självklart ta del av samma förmåner som kommunens alla medarbetare, till exempel:

  • Leksands kommuns medarbetare kan teckna ett bruttolöneavdrag vilket innebär att Leksands kommun som arbetsgivare betalar en insats inom privat sjukvård mot ett bruttoavdrag på lönen under en viss tid.
  • Som anställd i Leksands kommun gäller kollektivavtal om pensioner, KAP-KL och AKAP-KL. Vi erbjuder våra äldre anställda att minska sin arbetstid utan att tjänstepensionen påverkas. Syftet är att öka förutsättningarna för våra äldre anställda att arbeta till 65 års ålder eller längre samt att stärka möjligheten att behålla och överföra kompetens inom kommunen.
  • För att uppmuntra våra medarbetare till en sund livsstil, har du som medarbetare på Leksands kommun möjlighet till rabatterat träningskort på Leksandshallen.
  • För att skapa möjlighet för dig som medarbetare i Leksands kommun att jobbpendla erbjuder vi möjligheten att köpa ett årskort hos Dalatrafik till ett förmånligt pris. Erbjudandet gäller för dig som är tillsvidareanställd eller som är anställd under minst ett år.
  • I Leksands kommun vill vi bevara och förbättra hälsan hos våra medarbetare, bland annat genom rökfri arbetstid. Vi stöttar också våra medarbetare som vill sluta röka genom att erbjuda rökavvänjningshjälp.
  • Leksands kommuns medarbetare kan årsvis byta semesterdagstillägget mot lediga dagar. Detta innebär för den som är under 40 år fem extra lediga dagar med lön och för den över 40 år sex extra lediga dagar med lön.

Lediga tjänster och vikariat

Se vilka tjänster som finns att söka nu

Jobba som vikarie 

Jobba som vikarie inom förskolan

Våra arbetsplatser för dig som förskollärare

Vi har åtta förskolor. Leksands befolkning ökar och därför bygger vi också en ny förskola, Myran, som får plats för 60 barn.

Förskolorna finns spridda i all kommundelar, från Djura i söder till Tällberg i norr.

Totalt finns 494 barn i våra kommunala förskolor.

Läs mer om våra förskolor

Sidan uppdaterad: 2021-01-04