Föreläsare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Här kan du läsa mer om de föreläsare som gästar oss under konferensen. Konferensens föreläsare presenteras i samarbete med Företagarna Leksand, Leksands Folkhögskola, Leksands Sparbank och Skoglunds.

Micael Dahlen

Micael Dahlen

Som 34-åring blev Michael Dahlen Sveriges yngsta professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När han inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existensiella frågor.

Micael Dahlen är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har blivit framröstad till "näringslivets populäraste föredragshållare" och i september 2021 utsågs han till tvåa i världen i den senaste globala rankningen av forskare inom sitt område i Journal of Business research.

Micael föreläser den 10 maj klockan 13.30.

Rickard Lyko

Rickard Lyko

Bolagsresan för Lyko startade i fikarummet på frisersalongen Hår & Skägg i Dala-Järna, där gjorde Rickard allt själv. Idag är Rickard Lyko VD för bolaget som sysselsätter över 1000 medarbetare. Han kommer berätta om hur det varit naturligt för honom att delegera och överlåta sina arbetsuppgifter för att frisätta mer tid åt att få bolaget att växa. Hur kulturen är avgörande för att lyckas och att en modig organisation alltid kommer att prestera bättre än en rädd.  

Rickard berättar om hur han har lyckats hålla fokus så länge i sitt bolagsbyggande, hur strategin skiljer sig när bolagets omsättning växer från miljoner till miljarder men att det är avgörande att organisationen ständigt är öppen för att se nya möjligheter. 

Rickard föreläser den 11 maj klockan 09.15.

En av föreläsarna vid SSA rikskonferensen

Sissela Nutley

Sissela har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet, och hur hjärnan påverkas av till exempel datoriserad träning eller vad vi ägnar oss åt på fritiden. Sissela har även arbetat som forskningschef på världens största utbildningsföretag Pearson. Sedan 2018 är hennes primära fokus föreläsningsverksamhet, skriva böcker och rapporter, och konsultera myndigheter (till exempel Skolverket), företag och skolor i deras verksamhetsutveckling. Hon är även  drivande inom den ideella föreningen Arts & Hearts där vetenskap kombineras med underhållning.

Sissela föreläser den 11 maj kl.10.45

Daniel Lindén - Kairos future

Daniel Lindén - Kairos future

Kairos Future är ett internationellt konsult- och analysföretag som hjälper företag och organisationer att förstå och forma sin framtid.

Daniel Lindén är seniorkonsult på Kairos Future och arbetar främst med att utforma och leda processer inom omvärldsanalys, scenarioplanering, strategiutveckling och innovation. Han är en mycket uppskattad föreläsare och utbildare, och leder flera av kurserna hos Kairos Academy. Daniel är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg med inriktning mot ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Daniel föreläser den 12 maj klockan 10.30.

Sidan uppdaterad: 2023-05-04