Tillarbetslivet.nu

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

En bild på en skylt där det står Tillarbetslivet.nu - en plats för alla

Tillarbetslivet.nu är ett gemensamt digitalt praktikverktyg där lärare, elever och företag möts. Här hittar du hur du loggar in i verktyget.

Eleverna går in i praktikverktyget och fyller i sina kontaktuppgifter och väljer sex alternativ, nummer ett är det alternativ som de vill ha i första hand. Cirka 3 veckor innan praktikperiod börjar väljer systemet ut platserna till alla elever utifrån önskemål.

Företag och elever får praktikkort med all information och elever kontaktar företaget eller besöker företaget. Elever behöver gå igenom schema utifrån tänkt transportmedel och annan information som eleven kan behöva få. Eleverna tar även med sig sitt elevkort ut på praktiken där handledare fyller i enkelt omdöme och närvaro som tas med tillbaka till skolan.

Instruktion för hur du använder praktikverktyget inför en ny praktikperiod

Företag som ej är inlagda i verktyget

  1. Gå till www.tillarbetslivet.nu.
  2. Välj: Jag är: Arbetsgivare från: Leksands kommun. Tyck ”Gå vidare” och välj den bokstav ditt företag startar på. Om inte din plats är inlagd tryck på: Skapa din arbetsplats här, blå rad under bokstäverna.
  3. Tryck på skapa ny praoplats och fyll i antal elever ni kan ta emot per vecka. Detta behöver inte fyllas i nu utan ni får ett meddelande när det dags att fylla i antalet för olika skolor.

Viktigt att ni fyller i att riskbedömning är gjord utifrån de punkter som finns inlagda. Det är ett krav för att vara en godkänd praktikplats. Detta behöver ni bara göra en gång, inte per praktikperiod.

Företag som redan är inlagda i verktyget

Om ni redan är inlagda i systemet ber vi er att inte tacka ja till elever som vill ordna egen plats och besöker er direkt. Detta med anledning av att det medför att antalet praktikplatser ni uppgett i praktikverktyget inte kommer att stämma.

Sambruk sänder ut en påminnelse om att gå in i verktyget och lägga in antal elever ni kan ta emot.

  1. Logga in – tryck på skapa ny praktikplats- fyll i antal elever för den skola som påminnelsen gäller för och tryck på skapa.
  2. Skriv in alla uppgifter som eleven kan behöva få.

Stort tack för att just du bidrar till att våra unga får en inblick i arbetslivet!

Har du en fråga?

Kontakta SSA-samordnaren Anneli Morberg.

Sidan uppdaterad: 2023-01-19