Tillarbetslivet.nu

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

En bild på en skylt där det står Tillarbetslivet.nu - en plats för alla

Tillarbetslivet.nu är ett gemensamt digitalt praktikverktyg där lärare, elever och företag möts. Här hittar du hur du loggar in i verktyget.

Eleverna går in i praktikverktyget och fyller i sina kontaktuppgifter och väljer sex alternativ, nummer ett är det alternativ som de vill ha i första hand. Cirka 3 veckor innan praktikperiod börjar väljer systemet ut platserna till alla elever utifrån önskemål.

Företag och elever får praktikkort med all information och elever kontaktar företaget eller besöker företaget. Elever behöver gå igenom schema utifrån tänkt transportmedel och annan information som eleven kan behöva få. Eleverna tar även med sig sitt elevkort ut på praktiken där handledare fyller i enkelt omdöme och närvaro som tas med tillbaka till skolan.

Instruktion för hur du använder praktikverktyget inför en ny praktikperiod

Företag som ej är inlagda i verktyget

  1. Gå till www.tillarbetslivet.nu.
  2. Välj: Jag är: Arbetsgivare från: Leksands kommun. Tyck ”Gå vidare” och välj den bokstav ditt företag startar på. Om inte din plats är inlagd tryck på: Skapa din arbetsplats här, blå rad under bokstäverna.
  3. Tryck på skapa ny praoplats och fyll i antal elever ni kan ta emot per vecka. Detta behöver inte fyllas i nu utan ni får ett meddelande när det dags att fylla i antalet för olika skolor.

Viktigt att ni fyller i att riskbedömning är gjord utifrån de punkter som finns inlagda. Det är ett krav för att vara en godkänd praktikplats. Detta behöver ni bara göra en gång, inte per praktikperiod.

Företag som redan är inlagda i verktyget

Om ni redan är inlagda i systemet ber vi er att inte tacka ja till elever som vill ordna egen plats och besöker er direkt. Detta med anledning av att det medför att antalet praktikplatser ni uppgett i praktikverktyget inte kommer att stämma.

Sambruk sänder ut en påminnelse om att gå in i verktyget och lägga in antal elever ni kan ta emot.

  1. Logga in – tryck på skapa ny praktikplats- fyll i antal elever för den skola som påminnelsen gäller för och tryck på skapa.
  2. Skriv in alla uppgifter som eleven kan behöva få.

Stort tack för att just du bidrar till att våra unga får en inblick i arbetslivet!

Information gällande Inför ny praktikperiod (prao/APL)

Detta gäller företag som redan är inlagda i systemet.

När ni får ett mejl från tillarbetslivet.nu att det är dags för ny praktikperiod behöver ni gå in i systemet och uppdatera era kontaktuppgifter samt skriva in antal elever ni kan ta emot. Tänk på att det kan vara en till flera veckor så att ni fyller i antal elever per period som ni ser på ifyllningssidan.

Prao = en vecka.

APL = tre-fyra veckor

Information gällande elever som söker upp ert företag personligen

Om ni har lagt in i systemet att ni ska ta emot elever så måste ni hänvisa eleverna som kommer och besöker er personligen att de loggar i praktikverktyget och önskar ert företag som första alternativ. Om inte detta sker då drabbas ni eventuellt av dubbelbokning.

Har du en fråga?

Kontakta SSA-samordnaren Anneli Morberg.

Sidan uppdaterad: 2023-10-17