Evenemangslots

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Som arrangör är du välkommen att kontakta vår evenemangslots innan du sätter igång med planeringen av ditt evenemang.

Evenemangslotsen är dörren in hos kommunen och kan till exempel hjälpa dig att få de rätta kontakterna, hitta nätverken, samverkan, rätt tillstånd, stöd och utveckling av ditt evenemang. Det är också evenemangslotsen som skriver avtal mellan kommunen och dig som arrangör vid offentliga tillställningar.

Planerar du i god tid innan ditt evenemang har du större möjlighet att få stöttning och hjälp med dina frågor.

Tjänster som vi erbjuder arrangörer

Det här är tjänster som Leksands kommun erbjuder dig som arrangör för att kunna utveckla ditt evenemang och bredda din kunskap förutom att söka evenemangsutvecklingsstöd.

  • Lokala arrangörsfrukostar
  • Regional arrangörsträff
  • Rådgivning
  • Utbildningar

Checklista för att anordna evenemang

En digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som vill arrangera ett evenemang. Genom att svara på några frågor om evenemanget får du veta:

  • Vilka tillstånd du behöver söka.
  • Vilka uppgifter du ska lämna till kommunen eller andra myndigheter.

Du hittar även kontaktuppgifter samt länkar till e-tjänster och blanketter som gör det enkelt att skicka in tillståndsansökningarna. Länk till checklistan hittar du längst upp på sidan.

Tillfällig fiberanslutning

Har du behov av fiberuppkoppling för till exempel trådlösa kassasystem, biljettsystem eller wifi till dina besökare? När utvecklingen går framåt ställer även besökare, media och funktionärer allt högre krav på en stabil och störningsfri uppkoppling. Därför kan vi nu erbjuda dig som arrangör i Leksand en tillfällig fiberanslutning.

Tillsammans med IT-System hjälper vi dig med installation, drift och nedmontering och det går även att hyra utrustningen som behövs, eller att få hjälp med de delar som just ditt event behöver. Om du är intresserad, hör av dig direkt till Dala Energi för mer information telefonnummer: 0247-738 00.

Tillfällig fiberanslutning är ett samarbete mellan Dala Energioch IT System i Dalarna (som ansvarar för de tekniska delarna). Kom ihåg att vi behöver din ansökan i god tid, minst 3 månader före det aktuella eventet för att skräddarsy den tekniska lösningen ditt event behöver.

Sidan uppdaterad: 2021-05-06