Regler om trängsel och smittspridning på serveringsställen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Matbuffé

Tipsa om trängsel på matställen

Synpunkten gäller

Om du har dokumenterat situationen på bild eller film får du gärna bifoga materialet.

Det kan vara värdefullt för oss att nå dig för kompletterande frågor. Fyll därför gärna i uppgifterna nedan.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få ett registerutdrag, få information om behandling av dina uppgifter, radera eller rätta uppgifter, ta med dig dina uppgifter, klaga till datainspektionen eller begära att behandlingen upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Här kan du som livsmedelsföretagare få information om hur du kan göra för att undvika smittspridning av Covid-19 på ditt serveringsställe.

Reglerna omfattar endast livsmedelsverksamheter med servering, till exempel restauranger, barer och caféer. Reglerna innebär att serveringar måste se till att undvika trängsel bland sina gäster.

Var beredd på att reglerna kan ändras snabbt. Håll dig därför uppdaterad via myndigheternas webbplatser. Läs mer på Livsmedelsverkets, Folkhälsomyndighetens och polisens webbplatser.

Informationsmaterial för utskrift

Miljöenheten på Leksands kommun har även tagit fram information till dig som företagare kring de senaste kraven om trängsel samt exempel på enkla informationsskyltar som du kan använda för att ge information till dina gäster.

Sidan uppdaterad: 2020-08-12