Nytt äldreboende i Tibble

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Skiss över nytt äldreboende i Tibble

Leksands kommun bygger ett nytt äldreboende i Tibble. Huset kommer att bestå av en tillbyggnation och en ombyggd del i det befintliga boendet.

2021-05-05

Pågående byggprocess – här är vi nu

Processledare för byggnationen av äldreboendet i Tibble Nina Lehtonen sammanfattar den pågående byggprocessen och var projektet befinner sig nu.

Boendet tar form

Det invändiga arbetet pågår för fullt av mattläggare, målare, elektriker och många fler yrkesgrupper. I takt med att det snickras och målas har det också varit dags att besluta om tapeter till vardagsrummen. Tillsammans med representanter från bland annat de boende på Tibble, kommunens pensionärsråd och kommunens demenssköterska, har vi diskuterat och tittat på olika mönster och färger. Att välja tapeter är aldrig en lätt uppgift, men det blev framförallt tydligt vad som inte uppskattades och att neutrala mönster i harmoniska färger var det som föll de flesta i smaken. Våra val är gjorda utifrån det.

Visionsbild av äldreboende i Tibble

Visualisering av entrén med utgång till trädgården.

 

Visionsbild av äldreboende i Tibble

Visualisering av hur matsalen kan se ut på en enhet med nio boende.

 

Visionsbild av äldreboende i Tibble

Visualisering av samlingssalen på entréplan. Utanför finns en rymlig balkong som leder vidare till uteplats och gångslingor runt huset.

Utemiljö

Inom kort påbörjas åter markarbetet som innefattar att förbereda och färdigställa gångvägar, planterings- och gräsytor. Val av växter sker tillsammans med bland annat en trädgårdsmästare från Leksands bostäder. Inledningsvis kommer endast en del av utemiljön att färdigställas, resterande ytor anläggs nästa år då ombyggnationen av gamla Tibble är klar.

 

Då jordhögarna har försvunnit, kommer den gemensamma samlingssalen på entréplan att få en strålande utsikt över Limsjön. Utsikten  från balkongen ovanför, är lätt att föreställa sig.

Lägenheten

En testlägenhet börjar bli klar för besiktning. Inför besiktningen har arbetsterapeuten och fysioterapeuten gjort ett platsbesök och granskat att allt stämmer överens med vår funktionsbeskrivning. Bland annat tittade vi på placering av taklyftmodul, väggskenor, inredning i badrum och trinettens placering, och utifrån uppmärksammade synpunkter kommer några justeringar att göras.

Visionsbild av äldreboendet i Tibble

 

Visualisering av en lägenhet, som hyresgästen möblerar med egna möbler (förutom tillhörande höj- och sänkbar säng) och tillhörigheter.     

 

Bild från testlägenheten, där vissa detaljer fortfarande saknas.

 

Blir det bra så här? Arbetsterapeut Jenny Flitt och fysioterapeut Anna Sommar kontrollerar taklyftmodulens placering.

 

Vill du se mer av vårt boende?

Ta en rundtur i byggnaden via bifogad länk, för att se mer av lokalerna och trädgården (inte helt överensstämmande med planerad utformning).

Klicka här för att se mer av lokalerna och trädgården

Klicka på aktivera helskärm och därefter på de blinkande markeringarna för att se respektive rum.

Samtliga visualiseringar gjorda av Agnas Ark.

Sidan uppdaterad: 2021-09-02