Sporthall

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksands nya sporthall

En ny, större sporthall ska byggas i direkt anslutning till Leksandshallen i Leksand. Bygget påbörjades i slutet av 2020 och invigning av hallen planeras till höstterminen 2022.

Planeringen av sporthallen har pågått i många år. 2017 fattades beslut om att den ska placeras i Paradparken och byggas ihop med Leksandshallen, 2019 antogs detaljplanen och sommaren 2020 lämnades bygglovet in. Målet är att inviga hallen lagom till höstterminen 2022.

Fokus på innebandy och skolorna

Under planeringsarbetet har kommunen haft dialog med idrottsföreningar och skolor för att få en bra bild av behoven. Målet är att bygga en hall med stort fokus på innebandyns, gymnasiets och grundskolans behov. Nya hallen gör att andra idrotter får större möjlighet att boka befintliga Leksandshallen för sina aktiviteter.

Leksands nya sporthall

Fullstor hall med kampsportlokal

Nya hallen rymmer en fullstor innebandyplan (40x20 meter) med extrayta (23x43 meter) och kan delas in i två träningsplaner. Det blir fyra stora omklädningsrum och tre små, två nya lärarrum, verksamhetsfik, kombinerad kampsportslokal och spegelsal samt förråd och teknikrum.

Leksands nya sporthall

Ska harmoniera med övriga anläggningar

Hallen dockas mot befintlig sporthall med en gemensam entré, men fortfarande en separat ingång för simhallen. Hallen byggs energisnålt och med en solcellanläggning som innebär låga driftskostnader. Arkitekturen ska harmoniera med övriga anläggningar i området. Bygget beräknas kosta 60 miljoner kronor att bygga.

Läs om detaljplanen för området

Sidan uppdaterad: 2021-01-07