Parkering vid hockeymatcher

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Tegera Arena

Parkeringsmöjligheterna är begränsade i närheten av Tegera arena. Därför kan det ta tid att parkera bilen i samband med Leksands IF:s hemmamatcher. När matchen är slut blir det mycket hög belastning på vägarna i centrum.

Vi rekommenderar alla hockeybesökare som har möjlighet att samåka, cykla, gå eller åka kollektivt. Måste du ta bilen rekommenderar vi dig att komma i god tid före matchen för att slippa köer, stress och risken att parkera på ett otillåtet sätt. Ta gärna hjälp av Leksands IF:s trafikvärdar som rör sig i området om du är osäker.

Parkeringsförbudszon

Leksands centrum och området omkring arenan är reglerat med en parkeringsförbudszon. Inom zonen får du parkera gratis, men bara på anvisade platser. På vissa platser behöver du använda p-skiva.

Läs mer om parkeringsförbudszonen och p-skiva

Flygbild där parkeringsplatserna är utpekade och lämpliga vägar att köra efter matchen

En kort sträcka av Rättviksvägen stängs av helt i samband med matchernas slut.

Tillfälliga avstängningar när matchen är slut

För att trafiken ska flyta så bra som möjligt när matchen är slut bemannar Leksands IF:s trafikvärdar tre tillfälliga avstängningar på Rättviksvägen. Så här är tanken:

Parkering för dig som kör mot Västerdalarna och riksväg 70 söderut

  • Om du har parkerat vid Hildasholm och kör via Klockaregatan ska du svänga höger på Rättviksvägen och fortsätta ut ur centrum via Kyrkallén. Lämpligt för dig som ska ska till länsväg 938 mot Siljansnäs, länsväg 570 mot Dala-Järna och söderut på riksväg 70 mot Borlänge.

Parkering för dig som kör mot Sågmyravägen eller riksväg 70 norrut

  • Om du har parkerat närmast arenan och kör via Arenavägen eller via Parkgatan ska du svänga vänster på Rättviksvägen och fortsätta ut ur centrum via Siljansvägen. Lämpligt för dig som ska till länsväg 929 mot Falun och Leksands norra infart vid riksväg 70.

Här kan du parkera

Skriv ut kartan: Parkering vid hockeymatcher i Tegera Arena

Sidan uppdaterad: 2022-09-22