1:e socialsekreterare Barn och Unga

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen 1:e socialsekreterare Barn och Unga
 • Sista ansökningsdatum: 2024-01-06

 • Yrke: Socialsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef IFO Barn och Unga Annelie Bylund

  annelie.bylund@leksand.se, 0247-80150

Gör skillnad – bli vår nya 1:e socialsekreterare

Har du stor kunskap om hur människor och samhället fungerar och ser helheten i ditt arbete? Har du förmågan att visa empati för dina medmänniskor och vill göra skillnad? Tycker du om att leda andra människor till utveckling? Vill du ha möjlighet till hybridarbete? Fortsätt då gärna att läsa, kan det vara dig vi söker?

Om jobbet

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. I tjänsten som 1:e socialsekreterare i Individ- och familjeomsorgens (IFOs) Barn- och ungdomsgrupp får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas och arbeta med Sveriges viktigaste jobb.

Om du har stor kunskap om hur människor och samhället fungerar och ser helheten i arbetet samtidigt som du har förmåga att visa empati för dina medmänniskor, då kan du vara den vi söker!

Vi söker en tillsvidaretjänst inom barn- och ungdomsgruppen. Möjlighet finns till hybridarbete, arbete på distans.

Dina arbetsuppgifter

Som 1:e socialsekreterare hos oss är din huvudsakliga arbetsuppgift att tillsammans med enhetschef leda det vardagliga arbetet inom socialtjänstens barn- och ungdomgrupp. Uppdraget innebär bland annat att handleda socialsekreterarna och hjälpa dem att prioritera sitt arbete, handlägga utredningar och uppföljningar enligt Socialtjänstlagen och LVU vid behov, träffa klienter digitalt eller fysiskt på kontoret, samt delta i extern och intern samverkan - allt för att på bästa sätt kunna vara till hjälp för våra kommuninvånare.

Din profil

Du är utbildad socionom eller innehar annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av handläggning av socialtjänstens barn- och ungdomsärenden, både enligt Socialtjänstlagen och LVU, och känner dig trygg i samtliga handläggningsmoment.

Du innehar ledaregenskaper och tycker om att både arbeta själv och utveckla andra mot uppställda mål. Om du har erfarenhet av en liknande roll sedan tidigare är det meriterande.

Då arbetsuppgifterna innebär löpande dokumentation krävs att du kan hantera digitala arbetsverktyg. Erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare är meriterande.

B-körkort är ett krav.

För att klara av tjänsten behöver du vara en trygg och stabil person med god självinsikt - som kan skilja på det personliga och det professionella. Du behöver även vara en fena på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och hålla uppsatta tidsramar. Då tjänsten innebär att du jobbar med människor som kan befinna sig i en svår social och utsatt situation förväntas du visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut samt vara tillmötesgående i ditt bemötande och ha en god samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

Sociala sektorn är den största av fyra sektorer i Leksands kommun. Sektorn ansvarar för omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård (HSR), individ och familjeomsorg (IFO), öppenvård och myndighetsutövning och består av cirka 550 tillsvidareanställda medarbetare och 200 vikarier.

Inom IFO Barn och Unga möter vi barn, unga och familjer som har behov av insatser i olika former. Vi lägger stort fokus på intern och extern samverkan för att ge bästa möjliga stöd och hjälp till våra medborgare. IFO:s styrka är att vi är måna om varandra och hjälps åt med stort och smått. Vi är alla olika men kompletterar varandra på ett bra sätt!

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Om anställning blir aktuell är du skyldig att uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2024-01-06

 • Yrke: Socialsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef IFO Barn och Unga Annelie Bylund

  annelie.bylund@leksand.se, 0247-80150