Administratör till VIA-nämnden

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-10

  • Yrke: Administrativa assistenter

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

VIA-nämnden i Leksand och Rättvik är en framgångsrik nämnd inom vuxenutbildning som arbetar för att främja livslångt lärande och utveckling i våra kommuner. Vi söker en engagerad och kompetent administratör som är redo att bidra till vår fortsatta framgång.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att bli en del av administration teamet på Vuxenutbildningen i Leksand-Rättvik där du möter stort engagemang och flexibilitet. Som administratör arbetar du tätt tillsammans med andra kollegor inom administration och rektorer. Du ger stöd och service åt verksamheten med fokus på eleverna och externa kontakter. I tjänsten kommer du få arbeta med administrativa uppgifter och system samt med information och utvecklingsarbete.
Du kommer ständigt att driva många parallella arbetsuppgifter samtidigt med ditt uppdrag av service till elever, personal och kontakt med allmänheten.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid


Lön: Leksands kommun tillämpar individuell lönesättning

Om arbetsplatsen

För att ytterligare stärka regionen kring södra Siljan och skapa de bästa förutsättningarna för invånarna i Leksand och Rättvik, har de två dalakommunerna en gemensam nämnd för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad kallad VIA-nämnden.

Du tillhör vuxenutbildningens arbetslag som består av 25 medarbetare. Tillsammans stimulerar och bemöter ni våra elever utifrån elevernas egna förutsättningar och behov och arbetar för att eleverna ska nå läroplanens mål. Närmaste chef är rektor för vuxenutbildningen i Leksands kommun.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot administration, personal eller ekonomi. Tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och pedagogisk verksamhet är meriterande. Vi ser mycket positivt på om du har tidigare erfarenhet från Vuxenutbildning. Arbetet kräver goda IT-kunskaper och det är meriterande om du har erfarenhet av olika digitala system. 

Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
Du är arbetar strukturerat, har en god samarbetsförmåga. Du har en stark vilja att utvecklas i ditt yrke och bidra till vuxenutbildnings utveckling. Vidare behöver du vara lösningsorienterad och flexibel.

Skoladministratören fungerar som ett administrativt stöd till skolledning, lärare och elever. Arbetet omfattar bland annat administration av elevregister och administrationssystem, informationsutskick, tillhandahållande av intyg, arkivhantering och inte minst elevadministration. I arbetet har du en tät kontakt med lärare, elever och externa aktörer. Utöver dessa exempel av skoladministratörsuppgifter kommer du även ha ett kommunikationsansvar där du i samråd med skolledning sköter kontakter rörande skolans externa marknadsföring. Du ansvarar också för Lärcentrum, och har kontinuerlig dialog med högskolor och universitet

Vuxenutbildningen Leksand-Rättviks administration består av ett team som arbetar nära varandra, stöttar vid arbetstoppar och är behjälpliga i varandras processer och ansvarsområden. Arbetsuppgifter kan komma att förändras, ersättas av andra eller utvecklas.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.
Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs
För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vi går igenom inkomna ansökningar löpande, så vänta inte med att söka tjänsten.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-10

  • Yrke: Administrativa assistenter

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid