Är DU vår nya kollega? Vill du arbeta med vuxenutbildning inom Barn och Fritid?

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2023-03-27

  • Yrke: Vuxenutbildning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

 

 

Kommunerna i Leksand och Rättvik är platsen för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. För att ytterligare stärka regionen kring södra Siljan och skapa de bästa förutsättningarna för invånarna i Leksand och Rättvik, har de två dalakommunerna en gemensam nämnd för vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad kallad VIA-nämnden.

Till vuxenutbildningen i de båda kommunerna söker vi nu en yrkeslärare inom Barn och fritid.

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill delta i den spännande utmaningen att lära ut och fortsätta utveckla utbildning inom Barn och fritid med inriktning mot specialpedagogik.  För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa goda förutsättningar för elevers lärande och framtida medarbetare inom verksamheter för barn och fritid.

Det är viktigt för oss att du tycker om att arbeta med utveckling och samarbete såväl inom arbetslaget som organisationen samt kontakter med verksamheter utanför vår organisation. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling inom formativ, likvärdig bedömning och kollegialt lärande. Som lärare hos oss möter du personer från många kulturer och med olika språklig bakgrund. Du gillar nya utmaningar och har förmågan att motivera eleverna i deras lärande och kommunicerar på ett positivt, lyhört och tydligt sätt.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som lärare kommer att bestå av planering, undervisning, examinationer, omdöme, betygsättning samt utvärdering, enskilt och tillsammans med kollegor. Undervisning sker både som skolförlagd utbildning och lärlingsutbildning men även i form av  validering. Du kommer att ingå och arbeta i arbetslag men även i ämneslag. I ditt ansvar ligger även att skapa goda relationer med branschen för att tillsammans hitta bra praktikplatser för dina elever
.
Kvalifikationer

- Legitimerad lärare med behörighet i att undervisa i ämnen inom barn och fritid på  gymnasienivå, men även du som studerar till yrkeslärare eller kommer direkt från arbetslivet är välkommen att söka. Det  är meriterande om Du har specialpedagogisk kompetens eller har erfarenhet av specialpedagogik

Vi ser också att du:

Bidrar i och utanför arbetslaget med din yrkesmässiga kompetens. Det är viktigt att du har förmågan att motivera eleverna i deras lärande och är positiv, nyfiken, lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du är flexibel och ser din del av arbetet som ett led i ett bredare perspektiv där elever går vidare till arbete. Du förväntas aktivt samverka med andra samhällsaktörer som exempelvis försörjningsstöd och arbetsförmedlingen. Har körkort och tillgång till bil då arbetet innebär besök på flera arbetsplatser kontinuerligt under utbildningen.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad i Leksands kommun, men uppdraget utförs till lika stor andel i de båda kommunerna. Det innebär att du har tillgång till en helhetsbild av respektive kommuns styrkor, utmaningar, svårigheter och möjligheter och i dialog kan anpassa och samordna insatser utifrån respektive kommuns behov och förutsättningar. 

Du tillhör vuxenutbildningens organisation som består av 25 medarbetare. Tillsammans stimulerar och bemöter ni våra elever uitfrån elevernas egna förutsättningar och behov och arbetar för att eleverna ska nå läroplanens mål. Närmaste chef är rektor för vuxenutbildningen i Leksands kommun. 

Din profil

Du är legitimerad yrkeslärare inom barn och fritid gärna med praktisk erfarenhet från likande roll. Du behärskar digitala arbetsverktyg (dator, läsplatta, mobil ) och alternativ kommunikation väl. Praktisk erfarenhet av systemen Infomentor och Teams är meriterande. B-körkort är ett krav.

Som pedagog är du självgående och bekväm i rollen som handledare, du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna in, utan att tappa budskapet på vägen. Du har flexibel, har förmåga att driva hela arbetsprocessen runt elever i behov av särskilt stöd och är motiverad till samarbete med kollegor - där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet. Ditt arbetssätt är systematiskt, strategiskt och långsiktigt samt att du använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer, där du även kan arbeta och hantera digitalt lärande. 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

 

Kontaktperson

Cecilia Falk

Rektor

0247-80310

cecilia.falk@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2023-03-27

  • Yrke: Vuxenutbildning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid