Behandlare till beroendeenheten

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-08

  • Yrke: Alkohol och drog rådgivare

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

  • Omfattning: Heltid

Vi söker nu en ny medarbetare till beroendeenhet i Leksands kommun.

Vi erbjuder en visstidsanställning fr.o.m snarast till och med 240831.

Hos oss möter du personer med beroendeprobematik. Vi erbjuder stöd både enskilt och i grupp. Vi söker nu en medarbetare som kan driva den behandlingsgrupp som vi tillsammans med Gagnefs kommun bedriver på beroendeenheten. 

Utöver gruppbehandlingen planerar, genomför och följer du upp olika insatser på uppdrag av socialtjänsten. Du håller i motiverande samtal och ger stöd med hjälp av en rad etablerade behandlingsmetoder. Du samarbetar med socialsekreterare och andra personer i den hjälpsökandes nätverk. En del i arbetet innebär att göra hembesök, utföra drogscreening och att journalföra.

Du har god kunskap om olika beroendetillstånd. Du är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning, till exempel behandlingpedagog/assistent, alkohol- och drogterapeut.
Meriterande är utbildningar är t.ex. Motiverande samtal (MI), behandlingsmetoderna 12-steg, CRA, återfallsprevention och Haschprogrammet (HAP). Det är också bra om du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning och bedömningsinstrument som exempelvis Audit/Dudit, ASI, ADAD, ADDIS.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa goda relationer, inte minst med ungdomar och unga vuxna. Du är lyhörd, medskapande och engagerad. Du ser möjligheter före hinder och är flexibel och ansvarsfull i ditt yrkesutövande. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar aktivt för att skapa arbetsglädje och trivsel i arbetslaget.
B-körkort är ett krav.
Vi vill att du har minst fem års nykterhet om du har egen erfarenhet av beroende.

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum är 231008.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Rekrytering sker löpande.

Vid erbjudande av tjänst krävs uppvisande av utdrag från belastningsregistret.

  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-08

  • Yrke: Alkohol och drog rådgivare

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

  • Omfattning: Heltid