Bibliotekarie med inriktning ungdomar och unga vuxna

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Bibliotekarie med inriktning ungdomar och unga vuxna
 • Sista ansökningsdatum: 2022-11-30

 • Yrke: Bibliotekarie

 • Anställningsform: Projektanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Bibliotekschef Mats Brandt

  mats.brandt@leksand.se, 0247-802 51

  Barnbibliotekarie Matilda Böwes

  matilda.bowes@leksand.se, 0247-802 52

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Då Leksands bibliotek för femte året i rad beviljats bidrag från Statens kulturråd för stärkta bibliotek, söker vi en bibliotekarie med inriktning ungdomar och unga vuxna, för att fortsätta vår satsning på ungavdelningen KAKLET. Tjänsten är en projektanställning under 1 år.  

Dina arbetsuppgifter

På biblioteket jobbar vi uppsökande och utåtriktat med programverksamhet för unga på och utanför biblioteket och i sociala medier samt med att utveckla bibliotekets service för distansstuderande. Arbetsuppgifterna utförs självständigt tillsammans med bibliotekets övriga medarbetare och i samråd med bibliotekschef. Tjänstgöring i bibliotekets lånedisk ingår också.  

Arbetet utförs i huvudsak dagtid på vardagar, men även tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. 

Om arbetsplatsen

På Leksands kulturhus arbetar vi i en inspirerande miljö där det förutom bibliotek finns museum och lokalhistoriskt arkiv. Biblioteksorganisationen består av ett huvudbibliotek och en filial. På huvudbiblioteket arbetar fem bibliotekarier och två biblioteksassistenter. Bemötande och tillgänglighet är viktiga ledord i vårt arbete. Vi har alltid besökaren i fokus med förmedling av kunskap och läsglädje och vårt mål är att främja läsandet och i synnerhet barns och ungas läsande.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie, har god datorvana och erfarenhet av sociala medier. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat på bibliotek är meriterande. Ett intresse för böcker och läsning är en förutsättning och B-körkort är ett krav.  

Du känner dig bekväm med att arbeta med målgruppen ungdomar och unga vuxna, är beredd på att det kan innebära uppsökande arbete på deras villkor och arenor. Du är relationsskapande och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du självständig och tar ansvar för din uppgift samtidigt som du är nyfiken, omvärldsorienterad och har en vilja att utveckla och lära nytt. Du är serviceinriktad och intresserad av att hjälpa andra. Du strukturerar ditt arbete och har förmåga att se helheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-11-30.

Tillsättning 1 februari 2023, eventuellt tidigare.

Vi går igenom inkomna ansökningar löpande, så vänta inte med att söka tjänsten. 

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-11-30

 • Yrke: Bibliotekarie

 • Anställningsform: Projektanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Bibliotekschef Mats Brandt

  mats.brandt@leksand.se, 0247-802 51

  Barnbibliotekarie Matilda Böwes

  matilda.bowes@leksand.se, 0247-802 52