Biståndshandläggare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Biståndshandläggare
  • Sista ansökningsdatum: 2023-02-12

  • Yrke: Biståndshandläggare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

Söker du ett arbete där du skapar mening och gör skillnad? Är du redo att möta nya utmaningar? Då kan det här vara ditt nästa steg. Nu söker vi på Leksand kommun två biståndshandläggare. 

Dina arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare ska du utreda, bedöma och besluta om insatser enligt Socialtjänstlagen. Du skall följa upp och ompröva beviljade insatser samt andra förekommande uppgifter inom området. Du ska vara väl förtrogen och kunna hantera de olika insatserna utifrån lagrummen.

Om arbetsplatsen

Sociala sektorn är den största av fyra sektorer i Leksands kommun.  Sektorn består av fem avdelningar som tillsammans arbetar för helheten av omsorgen kring personer som behöver stöd och hjälp i sin vardag.  Avdelningen myndighet och öppenvården omfattar myndighetsutövningen av äldre och personer med funktionsnedsättning, socialpsykiatri, individ och familjeomsorgen (IFO) och öppenvården.

Inom biståndhandläggningen möter vi mest äldre personer och deras anhöriga som har olika behov av insatser.  Arbetsgruppen består av sex medarbetare,  där en även har uppdraget som förste biståndhandlägare och är den som utgör närmaste arbetsledning. Gruppens främsta uppdrag är att utreda hemtjänstinsatser och behov av särskilt boende. Vi lägger stort fokus på intern och extern samverkan inom myndighetsutövningen, vi är måna om varandra och hjälps åt med stort och smått. Vi är alla olika men kompletterar varandra på ett bra sätt.

Din profil

Vi söker dig som gillar att utreda och samordna, har ett socialt synsätt och sätter människan i centrum. Du kommer att ha ett nära samarbete med de övriga handläggarna i arbetsgruppen och samverkanspartners som finns kring den enskilde. I Leksands kommun arbetar vi utifrån IBIC, individens behov i centrum. Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs med att göra självständiga bedömningar och samtidigt samverka i ett team. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i så väl tal som skrift. Tidigare erfarenhet av att arbeta med biståndshandläggning är självklart önskvärt men är du under studier har vi förståelse för att det inte finns.

B-körkort erfordras.

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning, t ex sociala omsorgsprogrammet, socionom eller samhällsvetare och du kan vara under utbildning. Du tar ansvar, är tydlig, flexibel och självgående. Som person fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv och har uppnått en personlig mognad. Du har förmåga att snabbt ta in information och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev. 

Om anställning blir aktuell är du skyldig att uppvisa utdrag ur belastningsregistret

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 12 feb. Rekrytering sker löpande och tillsättning efter överenskommelse.  

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Katja Vestling

Avdelningschef Myndighet och Öppenvård

0247-80 262

katja.vestling@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2023-02-12

  • Yrke: Biståndshandläggare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid