Vikarie inom vård och omsorg! Passa på och sök sommarjobb

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Vikarie inom vård och omsorg! Passa på och sök sommarjobb

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Då vår verksamhet i den sociala sektorn är i ständig förändring har vi återkommande behov av nya medarbetare, som med kort varsel, kan arbeta inom vård och omsorg.

Tycker du om att jobba med människor och vill var den som gör skillnad för andra? Är vård och omsorg något som ligger dig varmt om hjärtat? Söker du en tjänst där just din kompetens kommer till användning och där du har en flexibel arbetstid? Läs då vidare! 

Dina arbetsuppgifter

Som medarbetare inom vård och omsorg hos oss tillhandahåller du tjänster som syftar till att förbättra våra brukares hälsa och välbefinnande. Din insats utgår från våra brukares individuella fysiska, psykiska och sociala behov och syftar till att ge stöd, vård, trygghet och uppmuntran. I vissa uppdrag ansvarar du även för våra brukares "hemservice" vilket innebär att tvätta, städa, diska, bädda rent i sängen och göra inköp. Jobbar du på något av våra särskilda boenden är du även ansvarig för att duka fram och duka av borden i våra matsalar och utför praktiska sysslor som att fylla på förråd. Vid behov stöttar du kollegorna med att förflytta våra boende i rullstol. Arbetet sker i nära samverkan med övriga professioner inom området, såsom undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor och rehabiliteringsteam. Du har även ett nära samarbete med närmaste enhetschef. 

Arbetsuppgifter och arbetstider varierar beroende på vilken roll du söker:

Undersköterska
Som undersköterska är ditt huvudsakliga uppdrag att hjälpa våra brukare att klara vardagen - att finnas där och ge stöd för ett så självständigt liv som möjligt. Du dokumenterar och upprättar individuella genomförandeplaner, hjälper till med personlig omvårdnad, vilket innefattar bland annat hjälp med att äta, dricka, klä sig, förflytta sig, sköta personlig hygien. Du bidrar även till social samvaro, tar våra brukare på promenader och säkerställer en värdig tillvaro. Din insats är även av medicinsk karaktär, då du sköter sårvård och ger mediciner. Oavsett var du jobbar i kommunen får du tillämpa dina kunskaper inom hälsa, omsorg, omvårdnad, psykiatri, funktionshinder och hälso- och sjukvård. 

Undersköterska med specialisering demensvård (Silviasyster)
Utöver ovanstående undersköterskeuppgifter ligger fokus på stödjande och lindrande demensvård, som främjar välbefinnande och livskvalitet hos våra brukare med demenssjukdom, och deras närstående. 

Vårdbiträde
Som vårdbiträde är dina arbetsuppgifter snarlika våra undersköterskors, men utan det medicinska ansvaret. 

Om arbetsplatsen

I Leksands kommun finns fyra särskilda boenden; Björkbacken, Edshultsgården, Lyckavägen och Solhem, och korttidsboendet Limsjögården - som alla vänder sig till äldre med ett ökat vård- och omsorgsbehov. På samtliga av våra boenden arbetar du i team med andra kompetenta kollegor. Hemtjänst tillhandahålls i fyra geografiska områden; Leksand, Tällberg, Siljansnäs och Insjön. Där sker arbetet självständigt eller tillsammans med en eller två kollegor. Inom LSS så är det huvudsakliga uppdraget är att främja den boendes förmågor och självständighet. I det dagliga arbetet ger man ett pedagogiskt stöd vid vardagliga aktiviteter

Din profil

Gemensamt för alla våra tjänster är att du behöver vara minst 18 år, ha adekvat utbildning för den roll du söker (lägst gymnasieexamen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt), behärska svenska i tal och skrift samt inneha B-körkort. Vana från liknande roll är meriterande likväl som vana av att hantera digitala arbetsverktyg som dator, läsplatta och mobiltelefon. Har du dessutom kunskaper och erfarenheter av arbete med demenssjukdom, värdas det högt. Vid avlämnandet av ansökan anger du vilken formell bakgrund du har vilket behöver spegla den roll du söker.

Du har en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv utan att ta över personens känslor, har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Vidare har du god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och tar ansvar för din uppgift.  

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information om hur det är att jobba som vikarie hos oss klicka här

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

För att kunna arbeta inom vård och omsorg behöver du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum 2022-12-18.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vänta inte med att söka tjänsten.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!