Enhetschef inom ordinärt boende/hemtjänst

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2021-10-08

  • Yrke: Enhetschef

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Leksands kommun är även rätt plats för dig som vill ha närhet till en vacker miljö där det är lätt att bo och trivas, med allt vad kommunens fritidsutbud och naturen erbjuder. Visionen är vägledande i det dagliga arbetet och betonar en tillgänglig och bra levnadsmiljö, ett tryggt samhälle och hög kvalitet i våra gemensamma verksamheter. Vi har ett mångkulturellt samhälle och ser det som en styrka. 

Dina arbetsuppgifter

Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys. Du ingår i ledningsgruppen för ordinärt boende. Tillsammans med kollegor, medarbetare och verksamhetschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö.

Som enhetschef har du förmågan att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du har lätt för att skapa relationer, lyssnar och ger stöd samt uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Du är prestigelös som person och har förmåga att prioritera och fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet.

Ett uppdrag inom sociala sektorn innebär också ett arbete där du som person har stora möjligheter att påverka utvecklingen tillsammans med medarbetare som vill vara delaktiga i den gemensamma riktningen. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om arbetsplatsen

Sociala sektorn i Leksands kommun är i en utvecklingsfas. Vi söker en enhetschef till ordinärt boende inom hemtjänsten. Vi har som mål att vara en attraktiv arbetsgivare som utvecklar, motiverar och behåller våra medarbetare och vi behöver dig som tycker att det här uppdraget vore något kul att vara med i. Vill du vara med och påverka och bidra till den fortsatta utvecklingen kan det här vara tjänsten för dig!

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning inom exempelvis socialarbetarprogrammet, sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha dokumenterad erfarenhet av ledarskap och vara väl förtrogen med de lagar och föreskrifter som styr verksamheten. Som person är du en tydlig och självgående ledare med god samarbetsförmåga och stort engagemang. Vidare har du en vilja att leda samt att utveckla verksamheten och dess medarbetare. Du har en personlig mognad, är stabil och trygg i ditt ledarskap. Du är lyhörd med en öppen och rak kommunikation som fokuserar på helheten och sakfrågor.  Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Som enhetschef arbetar du lösningsfokuserat och har förmågan att både vara strukturerad och flexibel i en mål- och resultatinriktad verksamhet. Dessa förmågor krävs för att uppnå de politiska- och verksamhetsspecifika målen. Du har ett strukturerat arbetssätt och en hög ekonomisk medvetenhet.

B-körkort är ett krav för tjänsten. För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lagen om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister

Vi erbjuder dig 

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs  För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Din ansökan vill vi ha senast  8 oktober och tillsättning efter överenskommelse.

Rekrytering kommer att ske fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Du söker via vår hemsida www.leksand.se/lediga jobb. Bifoga personligt brev och CV.

Tillsättning sker efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

  • Sista ansökningsdatum: 2021-10-08

  • Yrke: Enhetschef

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid