Enhetschef till Hemtjänsten

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Enhetschef till Hemtjänsten
 • Sista ansökningsdatum: 2022-06-12

 • Yrke: Enhetschef

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Anna Wikberg

  anna.wikberg@leksand.se

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vi är ett team på tre enhetschefer som nu söker vår fjärde kollega till hemtjänsten. Vi har som mål att vara en attraktiv arbetsgivare som utvecklar, motiverar och behåller våra medarbetare och vi behöver Dig som tycker att det här uppdraget vore spännande att vara med på.

Söker du en ny och spännande utmaning? Är du både driven och strukturerad? Vill du använda ditt engagemang för att andra människor ska må bra och få goda möjligheter att utvecklas? Då är det kanske dig vi söker! 

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Det sker inom ramen för lagstiftning och styrdokument för verksamheten. Du ansvarar för en personalgrupp med bland annat  gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. En stor del av arbetet innebär också att samverka i team med andra professioner tillsammans med din personalgrupp. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet inom din verksamhet och ansvarar för att verkställa beslut enligt gällande lagstiftning, mål, riktlinjer och policys. Tillsammans med dina chefskollegor, medarbetare och avdelningschef hittar du nya vägar och arbetssätt för att utveckla såväl verksamhetens innehåll som dina medarbetares arbetsmiljö.

Ett uppdrag inom sociala sektorn innebär också ett arbete där du som person har stora möjligheter att påverka utvecklingen tillsammans med medarbetare som vill vara delaktiga i den gemensamma riktningen. 

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning inom exempelvis socialarbetarprogrammet, sociala omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha dokumenterad erfarenhet av ledarskap och vara väl förtrogen med de lagar och föreskrifter som styr verksamheten. Du har ambitionen att vara delaktig och drivande i enhetens arbete framåt och vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning och ett intresse för utvecklingsarbete. Du är en inspirerande ledare med ett coachande förhållningssätt, lyhörd för medarbetarnas behov men också tydlig och rak när det behövs. Du är en god lagspelare med en helhetssyn på organisationen och kommunen och ser samverkan med andra som en förutsättning för att lyckas.

Du stimulerar, engagerar och motiverar dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du skapar relationer, lyssnar och ger stöd samt uppmuntrar till delaktighet och kreativitet. Där andra ser hinder ser du möjligheter, och du är lösningsfokuserad och självgående när det krävs. Du har förmåga att planera och organisera ditt och enhetens arbete väl, med målsättningen att hela enheten ska arbeta strukturerat, effektivt och uppnå sina mål. Du är prestigelös som person och har förmåga att prioritera och fatta beslut, är resultatinriktad och skapar förutsättningar för arbetsglädje genom din tydlighet. 

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Leksands kommun är även rätt plats för dig som vill ha närhet till en vacker miljö där det är lätt att bo och trivas, med allt vad kommunens fritidsutbud och naturen erbjuder. Visionen är vägledande i det dagliga arbetet och betonar en tillgänglig och bra levnadsmiljö, ett tryggt samhälle och hög kvalitet i våra gemensamma verksamheter. Vi har ett mångkulturellt samhälle och ser det som en styrka. Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs  För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lagen om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2022-06-12.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-06-12

 • Yrke: Enhetschef

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Anna Wikberg

  anna.wikberg@leksand.se