Enhetschef till LSS

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Enhetschef till LSS
 • Sista ansökningsdatum: 2022-08-12

 • Yrke: Enhetschef

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Anna Wikberg

  anna.wikberg@leksand.se

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Nu går en av våra enhetschefer på LSS vidare till nya uppdrag inom Leksands Kommun, vilket gör att vi nu söker en ny enhetschef till vår verksamhet. Vi erbjuder en spännande och omväxlande tjänst där du tillsammans med oss får driva utvecklingen av vår verksamhet. Verksamheten ingår i Sociala Sektorn som ansvarar för kommunens insatser för äldre och personer med funktionsnedsättning. I sektorn finns också Myndighet och Stöd, där IFO ingår som Du kommer samverka med i detta uppdrag. 

Arbetet som enhetschef är varierande, innehållsrikt och meningsfullt; vi skapar förutsättningar och möjliggör ett liv på samma villkor som andra i samhället för personer med olika funktionsnedsättningar. Det är ett långsiktigt arbete som gör verklig skillnad i människors liv.


Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår att verkställa beslut, leda och följa upp verksamheten. Det gäller kvalitet, personal och arbetsmiljö så väl som ekonomisk uppföljning med ansvar för budget. Du kommer ha ett brett kontaktnät och samverka med olika aktörer runt personal och brukarna. Du är direkt underställd avdelningschefen för LSS och socialpsykiatri och Du kommer att samverka med två chefskollegor som också ingår in teamet på LSS. En viktig del av tjänsten är också att utveckla verksamheten utifrån din kompetens och erfarenhet. I det arbetet är du en ledare som enar personalgruppen kring ett och samma mål, bygger relationer och tydligt kommunicerar riktning och syfte.

Välkommen till ett uppdrag där man får träffa så många människor, både fantastisk personal men också alla våra underbara brukare med sina unika personligheter. För oss är brukarinflytandet viktigt och vår LSS-verksamhet förändras hela tiden utifrån brukarnas vilja och behov.

Kvalifikationer

Är du en engagerad och driven chef? Ser du möjligheter, är trygg och har en förmåga att arbeta målorienterat? Vi söker dig med erfarenhet från vår målgrupp. Vi vill också att du har kunskap i LSS-lagstiftningen och med en relevant högskoleutbildning för uppdraget t.ex. beteendevetenskaplig, vård och omsorgsinriktad eller socialomsorg. Har du någon ledarutbildning är det meriterande. Vi letar efter dig med tidigare erfarenhet från arbetsledande befattning med ansvaret för personal och ekonomi. Vi ser gärna Du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet och ett tätt samarbete med IFO och deras handläggare inom området ingår i rollen.

Du har god kommunikativ förmåga som en förutsättning för ett gott samarbete och samverkan. Du kan också uttrycka dig väl i skrift och har god datavana. För dig är det en självklarhet att vara lyhörd och ge medarbetarna möjlighet att påverka och ta egna initiativ till förbättringar, samtidigt som du har en tydlig styrning och vision för hur verksamheten ska utvecklas.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs  För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Välkommen med din ansökan!

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum 

Din ansökan vill vi ha senast den 12 Augusti och tillsättning sker efter överenskommelse.

Du söker via vår hemsida www.leksand.se/lediga jobb. Bifoga personligt brev och CV.

Tjänsten är heltid och tillsvidare och vi tillämpar individuell lönesättning.

 • Sista ansökningsdatum: 2022-08-12

 • Yrke: Enhetschef

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Anna Wikberg

  anna.wikberg@leksand.se