Erfaren IT-samordnare på heltid

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Erfaren IT-samordnare på heltid
 • Sista ansökningsdatum: 2022-07-06

 • Yrke: IT-samordnare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  IT-chef Per Thulemark

  per.thulemark@leksand.se, 0247-80367

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

IT-avdelningen på Leksands kommun behöver förstärka teamet med ytterliger en IT-samordnare.

Är du redo för en ny utmaning och söker en arbetsplats där du kan vara med och påverka din arbetsdag? Vill du tillhöra ett team som jobbar för att nå gemensamma mål? Då kan det här vara tjänsten för dig! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som IT-samordnare kommer du att ha tre huvudsakliga ansvarsområden; koordinera/projektleda avdelningens större insatser, förvalta kommunens e-tjänsteplattform och stötta övriga verksamheter vid framtagandet av nya e-tjänster, samt samverka med övriga dalakommuner i frågor som rör digitalisering och e-tjänster. Ansvarsområden som innebär att

 • Du konkretiserar, tidsätter och prioriterar de aktiviteter som ingår i avdelningens större insatser; du har övergripande ansvar för leveranser och kommunikation med berörda parter samt stöttar kommunens digitalisering och verksamhetsutveckling med hjälp av digitala verktyg. Du är ett "bollplan" för kommunens alla verksamheter men fokuserar främst på verksamheterna utbildning samt vård och omsorg, som du har ansvar för. Du är även representant i kommunens IT-råd. 
 • Du är IT-avdelningens resurs på kommunens e-tjänstekontor, där du förvaltar själva e-tjänsteplattformen, samt omvärldsbevakar och ger stöd till verksamheterna vid framtagandet av nya e-tjänster.  Kontoret bemannas även av kommunens digitaliseringsledare och representant från kommunikationsavdelningen. I uppdraget ingår processkartläggning och verksamhetsutveckling.
 • Du är representant vid dalakommunernas regelbundna nätverksträffar, tillsammans med IT-chef. Huvudfokus ligger på helhetssyn, struktur och ordning samt kommunikation med verksamheter och samverkansparter. Insatser som kräver projektledning kan innebära allt från drift, support, säkerhet och teknisk utveckling, till verksamhetsstöd med fokus på digitalisering.

Om arbetsplatsen

Sektor Verksamhetsstöd och service har cirka 140 medarbetare och består av avdelningarna; Administrativ service, Ekonomi och lön, HR, IT, Kommunikation, Kost & Lokalvård samt Kundtjänst. Sektorns uppdrag är att se till att övriga sektorer i kommunen får de bästa möjliga förutsättningar att ägna sig åt sin kärnverksamhet.

IT-avdelningen består idag av 11 medarbetare; en IT-samordnare, en IT-driftansvarig, fem IT-tekniker, två IT-supporttekniker, en helpdeskansvarig och en IT-chef. Vi har ständigt pågående projekt, där vi arbetar med att modernisera den tekniska plattformen för att möta framtida behov. Vi arbetar tätt tillsammans med verksamheterna för att på bästa sätt kunna bidra till deras utveckling, med stöd av digitala verktyg.

Din profil

Vi vill att du har eftergymnasial utbildning med inriktning IT, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig, samt dokumenterad erfarenhet från en liknande roll som IT-samordnare. Vi vill även att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling (genom processkartläggning, projektledning eller liknande) samt analys, design, utveckling och förvaltning av e-tjänster likväl som erfarenhet av systemförvaltning enligt pm3. Har du dessutom arbetat enligt någon projektmodell och har praktisk erfarenhet av IT-projekt och IT-arkitektur, är det meriterande.

För att klara av tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort.

Vi söker dig som är prestigelös, ansvarsfull och kommunikativ med ett gott bemötande. Du trivs med att samarbeta med andra och har en förmåga att sätta IT-frågor i ett större sammanhang, där verksamheten är i fokus. Du har ett intresse och en nyfikenhet för tekniska lösningar samt förmåga att se helheten och på ett strukturerat och metodiskt vis kunna planera och genomföra aktiviteter utifrån prioriteringar.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då detta är en säkerhetsklassad tjänst. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-07-06.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vänta inte med att söka tjänsten - vi går igenom inkomna ansökningar löpande!

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-07-06

 • Yrke: IT-samordnare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  IT-chef Per Thulemark

  per.thulemark@leksand.se, 0247-80367