Förskolerektor som vill bidra till att nå Vision 2030

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Förskolerektor som vill bidra till att nå Vision 2030
 • Sista ansökningsdatum: 2022-07-07

 • Yrke: Rektor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Förskola Lena Nilsson

  lena.nilsson@leksand.se, 0247-805 57

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Är du redo för en ny utmaning där det ingår ansvar för en komplex verksamhet? Vill du vara med på vår resa mot att vara en av Sveriges främsta förskolor? Söker du en ny arbetsplats där du får arbeta i en ledningsgrupp där vi samverkar för att nå gemensamma mål? 

Läs då vidare!

Dina arbetsuppgifter

Som rektor hos oss har du ansvar för några av våra tio förskolor. Du leder och samordnar det pedagogiska arbetet inom ditt ansvarsområde, vilket innebär att du arbetar för att nå målen i förskolans läroplan och tydligt strävar mot en likvärdig utbildning. Arbetet sker i nära samverkan med dina medarbetare, våra föreskolebarn och deras vårdnadshavare. Du har det yttersta ansvaret för att förskolebarnen får det stöd och den hjälp som de har rätt till, för att utvecklas och lära.

Som rektor har du även personalansvar, vilket innebär att du håller utvecklingssamtal och lönesamtal samt ser till att personalen får den kompetensutveckling som krävs, för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt. Du har även delegerat arbetsmiljöansvar samt ansvar för ekonomin inom ditt ansvarsområde.

Uppdraget är uppdelat på lika delar pedagogiskt ledarskap som adminstration.

Om arbetsplatsen

I Leksands kommun finns tio kommunala förskolor, vars uppdrag är att lägga den viktiga grunden för ett livslångt lärande.

Ledningsgruppen, som du kommer att tillhöra, består idag av tre rektorer och leds av avdelningschefen för kommunens förskolor. 

För att du ska få en så bra start som möjligt hos oss kommer vi att ha en individanpassad introduktion, utifrån dina tidigare förvärvade kunskaper och erfarenheter, men också baserat på dina egna önskemål och förväntningar. 

Din profil

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning eller likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Har du rektorsutbildning är det meriterande, likväl som erfarenhet från liknande roll. Vidare har du god kännedom om förskolans läroplan och Microsoft 365, samt erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Praktisk erfarenhet av arbetsledning, systematiskt arbetsmiljöarbete samt budget- och uppföljningsarbete är önskvärt. Vi ser helst att du även har B-körkort.

Som rektor leder, motiverar och förser du dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och har en ekonomisk medvetenhet i allt du tar dig för. Du är stabil om det "gungar till" och behåller lugnet även i stressade situationer.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Du behöver visa upp ett utdrag utan anmärkning från belastningsregistret för att få arbeta inom förskolan,Polisens hemsida

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-07-07.

Tillsättning efter överenskommelse.

Vi går löpande igenom inkomna ansökningar, så vänta inte med att söka tjänsten.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-07-07

 • Yrke: Rektor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Förskola Lena Nilsson

  lena.nilsson@leksand.se, 0247-805 57