Fritidspedagog

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Fritidspedagog
 • Sista ansökningsdatum: 2021-12-10

 • Yrke: Förskola /Grundskola 1-9

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  Rektor Erika Hemptenmacher

  erika.hemptenmacher@leksand.se, 024780546

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Dina arbetsuppgifter

Som lärare för fritidshemmet, är du med och driver lärandet på fritidshemmet. I dina arbetsuppgifter ingår det att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen vid fritidshemmet utifrån fritidshemmets styrdokument (Skollagen och Lgr 11). Som lärare för fritidshemmet samarbetar och samverkar vi med andra kollegor på skolan och inom kommunen. Du medverkar  i vår analys och utveckling av verksamheten tillsammans med övriga lärare och skolledning. I tjänsten

I våra fritidshem vill vi att varje elev ska få möjlighet att utvecklas och nå sin fulla potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa pedagogerna. Därför ska alla våra lärare för fritidshem/fritidspedagoger:

 • Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
 • Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och utveckla våra lärmiljöer.
 • Utgå ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter. 
 • Inta ett demokratiskt, empatiskt samt låg affektivt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, stimulerar till elevens utveckling och lärande.

Om arbetsplatsen

Hos oss får du chans att arbeta på en mindre enhet i en naturskön omgivning. Vi söker nu en fritidspedagog till Gärde skola. Gärde skola är en grundskola med 70 elever i förskoleklass till årskurs 6.  40 elever deltar i fritidshemmets verksamhet.
Skolan ligger centralt i byn Gärde mellan Leksand och Insjön. 
Skolan är organiserad i åldersblandade klasser i 1-2, 3-4 samt 5-6 och allt eftersom eleverna blir äldre byter de klass och lärare vartannat år. Genom denna organisation lär alla skolans lärare känna alla elever och skolan kännetecknas av trygghet, gemenskap och goda kunskapsresultat.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare för fritidshemmet. Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du ska ha en god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare.  Det innebär att du involverar eleverna i det pedagogiska planeringsarbetet  och tar vara på elevernas intressen. I mötet med vårdnadshavare bygger vi förtroendefulla relationer och håller dem väl informerade om deras barns skolsituation.

Vi strävar efter en arbetsplats som är strukturerad, planerad och som är väl förankrad i styrdokumenten. Ni ska kunna arbeta självständigt och i team, ha en god social förmåga, vara ansvarstagande och engagerade personer. Ni behöver vara lösningsinriktade och se möjligheterna till utveckling hos varje barn.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Om anställning blir aktuell är du skyldig att uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdatum: 3 decemeber

Tillsättning: 1 februari, eller enligt övernskommelse.

Sysselsättningsgrad: 80%

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2021-12-10

 • Yrke: Förskola /Grundskola 1-9

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  Rektor Erika Hemptenmacher

  erika.hemptenmacher@leksand.se, 024780546