Grundskolelärare, 1-6: Tällbergs skola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

 • Sista ansökningsdatum: 2022-11-04

 • Yrke: Grundskollärare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  rektor Anna Witasp

  anna.witasp@leksand.se, 0247-80069

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Tällbergs skola är belägen i byn Tällberg, drygt en mil norr om Leksand. Skolan är en F-6-skola med tillhörande fritidshem. Skolan växer och vi kommer  vara över 110 elever på skolan och ca 55 elever i vårat fritidshem.

Eftersom söktrycket är stort i skolområdet söker vi fler lärare som vill arbeta i vårt kollegium. 

Vi behöver dig och vi tror att du skulle trivas hos oss, där lugnet från naturen och utsikten över Siljan skapar goda förutsättningar till en trivsam arbetsmiljö. 

Dina arbetsuppgifter

 I dina arbetsuppgifter ingår det att planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och utveckla undervisningen  utifrån styrdokument (Skollagen och Lgr 11). Som lärare på skolan samarbetar och samverkar du med andra kollegor på skolan  och inom kommunen. Genom arbetslagsmöten och kollegiala utvecklingsarbeten bidrar du med dina erfarenheter och håller dig ajour med forskning kring undervisning och lärande. I tjänsten ingår pedagogisk lunch, rasttillsyn och mentorskap.

På vår skola vill vi att varje elev ska få möjlighet att utvecklas och nå sin fulla potential.

För att nå dit behöver vi de absolut bästa pedagogerna. Därför ska alla våra lärare:

- Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
- Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och utveckla våra lärmiljöer.
- Ta tillvara på  elevernas behov, intressen och erfarenheter för att öka delaktigheten och motivationen hos eleverna.
- Inta ett demokratiskt, empatiskt samt låg affektivt förhållningsätt. Där det sociala lärandet kombinerat med undervisning (kunskapsuppdraget), stimulerar till elevens utveckling och lärande.

-Ha höga förväntningar på eleverna, kunskap är viktigt. 

På skolan arbetar vi  tätt tillsammans med skolans andra professioner , samarbeta med vårdnadshavare och hålla dig ajour kring dokumentation, IUP:er och åtgärdsprogram, kring de elever som du undervisar.

Om arbetsplatsen

Tällbergs skola har en god lärmijö såväl utomhus som inomhus. Vi har under tre år arbetat akivt med att utveckla skolans pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljö. På skolan har vi organiserat oss i en; förskolklass , 1-2, klass 3  klass 4-5 och klass 6. Vi arbetar tillsammans genom att ha halvklass eller delningar i flera ämnen. 

På skolan tror vi att vi når längre genom att arbeta tillsammans och ha roligt på jobbet. 

Din profil

Vi söker dig som har en lärarlegitimation bl.a ämnet svenska och vill arbeta som klasslärare på mellanstadiet. Det är meritierande om du har behörighet att undervisa i flera ämnen. 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Omfattning: 

Tjänsten är på 100% 

Sista ansökningsdatum

Vilken sista ansökningsdatum är 17 oktober

Tillsättning sker efter överenskommelse, men senast till vårterminens början (9 januari).

Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt. 

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-11-04

 • Yrke: Grundskollärare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  rektor Anna Witasp

  anna.witasp@leksand.se, 0247-80069