Gymnasielärare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vi inspirerar unga med kunskap och ger dem rätt verktyg för framtiden! Vi söker dig som vill vara med och leda lärandet i framtiden samt brinner för skolans verksamhet!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med elever inom den gymnasiala lärlingsutbildningen som går Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt och socialt arbete. Eleverna läser de gymnasiegemensamma ämnena två eller tre dagar per vecka och övriga dagar lär de sig yrket ute på en arbetsplats. Det här innebär att du som lärare har mycket kontakt med handledarna på de arbetsplatser där eleverna är. Du besöker varje elevs arbetsplats var tredje eller fjärde vecka där du tillsammans med elev och handledare planerar och följer upp det arbetsplatsförlagda lärandet. 

Dina arbetsuppgifter är att tillsammans respektive handledare stimulera varje elev till högsta möjliga måluppfyllelse. Du arbetar med att ta hänsyn till varje enskild individs behov, förutsättningar, erfarenheter och tänkande. Vidare är du engagerad och aktiv i utvecklingen av utbildningen och skolans pedagogiska arbete.

Du organiserar och genomför arbetet så att våra elever upplever att kunskap är meningsfullt och att den egna kunskapsutvecklingen går framåt. Att stärka våra elevers digitala kompetens, så att alla elever ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik, är en del av din tjänst. Du samverkar med andra lärare och handledare på arbetsplatserna i arbetet för att nå utbildningsmålen. Mentorskap ingår i tjänsten.

Tillträde 14 augusti 2023. 

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om arbetsplatsen

Gymnasiet är inrymt i fräscha, trivsamma och ändamålsenliga lokaler och är känt för sin varma och positiva atmosfär. Gymnasiet har idag ca 500 elever fördelade högskoleförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan.

Vår skola präglas i dag av trygghet, erfarenhet och engagemang. Vi har en god stämning med nära till skratt. Vi har ett gott samarbete där vi gärna delar med oss och hjälper varandra. Vi arbetar för en helhet i undervisningen och vi lägger stort värde i den kompetens våra lärare besitter.

Vi har nyfikna och intresserade elever som vill lära och som uppskattar närheten till oss som lärare. Vi vill gärna att du blir en del av vårt team.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad gymnasielärare och/eller som har erfarenhet från förskola, skola eller socialt arbete. Du har goda kunskaper inom området, en pedagogisk insikt och förmåga att anpassa lärandet efter varje elevs förutsättningar. Vidare är du engagerad i elevernas lärande och väljer tillsammans med handledaren de pedagogiska metoder och tekniker som bäst motsvarar de krav som ställs för att eleven ska kunna utvecklas i enlighet med skolans mål.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är fredag 3/2 2023. Intervjuer sker löpande. 

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!