Kommunsekreterare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Kommunsekreterare
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Kommunsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  TF Chef Administrativ service Joel Johansson

  joel.johansson@leksand.se, 0247-802 07

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vidare står Leksands kommun inför spännande utmaningar, och med visionen som ledfyr, har vi stakat ut en väg med höga ambitioner för hållbarhet, det grundläggande välfärdsuppdraget och kommunen som arbetsgivare. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas med en positiv befolkningstillväxt som tillsammans med arbetet i att ta fram en ny digital översiktsplan kommer att lägga grunden för Leksands framtida utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Utifrån ditt sekreterarskap och administration av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, krisledningsnämnden och valnämnden ansvarar, utvecklar, effektiviserar och kvalitetssäkrar du rutiner och processer. Du ansvarar för att laglighet följs enligt kommunallagen, andra gällande lagar för verksamheten och styrdokument. Utredningsuppdrag inom området ingår också i din roll.

Du är tjänstemannastöd i kommunfullmäktiges tillfälliga arbetsgrupper som bereder specifika frågor. Du bidrar med tjänstemannastöd och underlag till kommunfullmäktiges ordförande och vice ordföranden liksom kvalificerat stöd till administrativ chef och kommunledning.

I tjänsten ingår att delta i projekt och utredningar där din sakkunskap behövs. I din roll konsulteras du i frågor från förtroendevalda, tjänstemän och medborgare. Du har nära kontakt med ordförande i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och valnämnden. Du är också valsamordnare och administrerar och genomför allmänna val.

Om arbetsplatsen

Vi söker nu en tillsvidareanställd kommunsekreterare på heltid. Tjänsten är placerad på avdelningen för administrativ service. Avdelningen har till uppgift att underlätta och förbättra politiska beslutsprocesser och ge stöd för att säkra demokratin. Dina kollegor är registratorer, nämndsekreterare och arkivarie som också är dataskyddsombud och samordnare för informationssäkerhet.

Vi genomgår just nu en spännande utveckling genom att den nyinrättade tjänsten som kommunstrateg kommer att finnas på avdelningen. Ett av dennes uppdrag är att samordna juridiskt stöd, där kommunsekreteraren och administrativ chef också kommer att ha en framträdande roll.

Vi är ett team som präglas av glädje, kvalitetsmedvetenhet och professionalitet. Tillit, förtroende och samverkan är nyckelord som genomsyrar vår verksamhet. Vi delar med oss och hjälper varandra för att lyckas med vårt uppdrag att stödja förvaltning och förtroendevalda i frågor som gäller ärendehantering och nämndadministration. Hos oss kommer du att vara i händelsernas centrum med högt tempo och nära till beslut. Vi vill gärna att du blir en del av vårt team.

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning med kunskap om de lagar och regler samt övriga förutsättningar som styr offentlig verksamhet i kombination med ett stort intresse för samhällsfrågor. Dina kunskaper omfattar specifikt kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor. Du har dokumenterad eller flerårig yrkeserfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom politiskt styrd organisation, inklusive erfarenhet av att arbeta i ett digitalt dokument- och ärendehanteringssystem. Vidare har du god datorvana och förmåga att ta till dig ny digital teknik.

Du är en person som är trygg i dig själv och du kan arbeta självständigt. Du är också nyfiken och drivs av en vilja till lärande samtidigt som du besitter en god pedagogisk förmåga i att presentera komplex information på ett lättfattligt sätt. Vidare är du ordningsam, effektiv, har god ansvarskänsla, samarbets- och initiativförmåga samt insikt i hur du prioriterar bland uppdragen. Du kan jobba med detaljer samtidigt som du kan lyfta blicken och se den större helheten. Det gör att du har förmåga att tänka kreativt och hitta lösningar på ett sammansatt sätt. Du har ett proaktivt förhållningssätt genom att du, på eget initiativ, kan aktualisera och driva nödvändiga utvecklingsarbeten.

Du har mycket god språklig förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift, samt att du kan anpassa ditt budskap efter målgrupp och situation. Du är bekväm i en föredragande roll. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Dina personliga egenskaper och lämplighet kommer att väga tungt vid tillsättningen av tjänsten.

Tjänsten är säkerhetsklassad. En säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs tillsammans med personutredning innan beslut om anställning fattas.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-05-22

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Kommunsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  TF Chef Administrativ service Joel Johansson

  joel.johansson@leksand.se, 0247-802 07