Kvalitetsmedveten kock sökes för timvikariat

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Kvalitetsmedveten kock sökes för timvikariat
  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-31

  • Yrke: Kock

  • Anställningsform: Vikariat

  • Omfattning: Timanställning

Söker du ett jobb på dagtid där du har möjlighet att själv välja när du vill jobba? Gillar du variation och omväxlande arbetsuppgifter? Då kan du vara den vi söker! 

Kostenheten söker kockar som älskar att laga mat från grunden, ge god service och sätter stolthet i det man gör. Vi söker timvikarier som vid behov kan jobba hos oss.

Dina arbetsuppgifter

Att jobba som kock hos oss är att utföra ett hantverk. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på var du arbetar och hur stort kök du jobbar i, men en sak är säker i alla våra kök - du lagar mat från grunden, i stora mängder. Tack vare bra råvaror från våra leverantörer får du möjlighet att laga mat som är välgjord och god. Du lagar även specialkost, då några av våra matgäster behöver en anpassad kost som är säker och hälsosam. Du bakar bröd och tillagar sallader till våra salladsbufféer.

I tjänsten ingår även sedvanliga arbetsuppgifter, som att städa och diska, samt utföra uppgifter enligt vårt egenkontrollprogram. Viss administration förkommer också, kopplat till uppdraget. 

Om arbetsplatsen

Sektor Verksamhetsstöd och service har cirka 140 medarbetare och består av avdelningarna; Administrativ service, Ekonomi och lön, HR, IT, Kommunikation, Kost och Lokalvård samt Kundtjänst. Sektorns uppdrag är att se till att övriga sektorer i kommunen, får de bästa möjliga förutsättningar att ägna sig åt sin kärnverksamhet. 

Aktuell placering är i hela kostenheten i Leksands kommun.

Kostenheten består av en enhetschef, en administrativ assistent, fem köksmästare, ca 20 kockar, två matdistributörer och ca 15 måltidsbiträden fördelade på 16 kök inom Leksands kommun. Varje dag serverar vi vällagad mat till 2500 matgäster på våra förskolor, skolor, särskilda boenden samt LSS-verksamheter. 
 
Kostenheten arbetar i en klimatsmart anda med målet att servera näringsriktig och god mat i en trivsam miljö. Vi har en hög ambitionsnivå och vill ständigt utmana oss själva, för att utveckla hantverket och nå våra matgästers högt ställda förväntningar. 

Din profil

Du är utbildad kock eller innehar motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Har du praktisk erfarenhet från restaurang eller storkök är det meriterande likväl som kunskaper i näringslära, specialkost och livsmedelshygien. För att klara av tjänsten är det önskvärt att du kan kommunicera på svenska i både tal och skrift. Grundläggande datorvana är ett krav likväl som B-körkort. 

Då våra matgäster ställer höga krav på det som tillagas och bakas i köket, behöver du vara kvalitetsmedveten, gilla utmaningar och ständiga förbättringar. Du behöver även ha lätt för att samarbeta med andra, samtidigt som du kan ta eget ansvar och jobba självständigt, om situationen kräver det. Vidare är du serviceinriktad och förmår behålla lugnet i stressade situationer.   

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev. 

OBS! För att få arbeta inom skola, förskola och LSS-verksamhet krävs att du kan uppvisa ett "Utdrag ur belastningsregistret" från Polismyndigheten, läs mer om hur du skaffar utdrag på Polismyndighetens hemsida.  

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2023-10-31.  Tillsättning sker efter överenskommelse.  Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.  

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson 

Linnéa Wahl 

Enhetschef kostenheten

linnea.wahl@leksand.se 

  • Sista ansökningsdatum: 2023-10-31

  • Yrke: Kock

  • Anställningsform: Vikariat

  • Omfattning: Timanställning