Lärare särskild undervisningsgrupp

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Lärare särskild undervisningsgrupp
  • Sista ansökningsdatum: 2022-12-09

  • Yrke: Grundskollärare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

Hej, vill du jobba på Åkerö skola, brinner du för elever med särskilda behov och förmågor? Skolan ligger centralt i Leksand med en stor fin skolgård. Skolan är tvåparallellig och har ett aktivt fritidshem.Vi söker nu ytterligare en lärare som vill förstärka och utveckla vår särskilda undervisningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att undervisa elever i behov av särskilt stöd i årskurs 1-6, fokus på arbetsuppgifterna kommer att undervisa elever i de lägre åldrarna. Vi arbetar ofta ämnesövergripande så du behöver vara bekväm med att undervisa i fler ämnen. Det ingår också i arbetsuppgifterna att samarbeta nära med övrig personal. Ni är ett starkt team som består av väl utbildade lärare och resurser som arbetar tillsammans. Du arbetar målinriktat, lösningsfokuserat och har en god struktur i arbetet. 

I dina arbetsuppgifter ingår det att arbeta utifrån grundskolans styrdokument (Skollagen och Lgr 22). 

Om arbetsplatsen

Åkerö skola är en F-6 skola med ca 280 elever. Vi har en särskild undervisningsgrupp på skolan som även tar emot elever från andra skolor i kommunen. Personalen på Åkerö skola är engagerad och bryr sig om att det ska gå bra för varje som elev. Vi arbetar i arbetslag och värnar om våra ämneskunskaper. Här finns ett aktivt elevhälsoteam med tillgång till skolsköterska, specialpedagog, speciallärare skolkurator och studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar tätt tillsammans för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för att nå bra resultat i skolan. 

Mer information om skolan hittar du på hemsidan eller så tittar du in på vårt instagram #akeroskola.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare. Vi söker en lärare som är behörig i svenska och matematik åk 1-3. Du har erfarenhet av arbete som lärare och förmåga att möta varje elevs individuella behov och att stärka deras självförtroende. Som person är du ansvarsfull, strukturerad och tydlig och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har ett intresse av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, i nära samarbete med övrig personal. Du har god pedagogisk och social kompetens. Du kan arbeta självständigt, tänka utanför ramarna och anpassa arbetet utifrån behov som finns i lärmiljön. Du har god kunskap i gällande styrdokument och du planerar och följer upp undervisningen utifrån målen.

Som person är du initiativrik, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har en god förmåga att samarbeta med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Det innebär att du involverar eleverna i det pedagogiska planeringsarbetet och håller vårdnadshavarna väl informerade om elevernas skolsituation. 

Du har förmågan att tillsammans med övrig personal utveckla verksamheten utifrån målen för grundskolan. Du kommer med förslag och deltar aktivt i den kollegiala dialogen. Vidare är du en god förebild för eleverna och har ett gott bemötande gentemot vårdnadshavarna. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever i särskild undervisningsgrupp, även specialpedagogisk kompetens är meriterande. 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksand kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

9 decemeber 2022, 75-100%.

Tillsättning: januari 2023

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

  • Sista ansökningsdatum: 2022-12-09

  • Yrke: Grundskollärare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid