Projektledare till utvecklingsprojektet Heltidsresan

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Projektledare till utvecklingsprojektet Heltidsresan
 • Sista ansökningsdatum: 2022-12-04

 • Yrke: Organisationsutvecklare

 • Anställningsform: Projektanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  HR-chef Hanna Trädgårdh Oscarsson

  hanna.tradgardh-oscarsson@leksand.se, 0247-80113

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

För att klara välfärdens rekryteringsutmaning på sikt söker vi nu en erfaren och lösningsfokuserad projektledare som ska leda arbetet med att införa heltid som norm i förvaltningens samtliga verksamheter under år 2023.

Dina arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss leder du förändringsarbetet ”Heltidsresan” – ett utvecklingsprojekt i tre steg som drivs av Sveriges Kommuner och Regioner och fackförbundet Kommunal. Uppdraget innebär att du strategiskt analyserar nuläge och befintlig handlingsplan, organiserar verksamheten på ett sätt som gör det möjligt att bemanna med heltidspass samt förlägger arbetstiderna hållbart i den nya heltidsorganisationen i kommunens alla verksamheter.  
 
Du leder arbetet på en övergripande nivå, ansvarar för det praktiska införandet i tät dialog med våra verksamheter samt har nära dialog med kommunens verksamheter, chefer, fackliga företrädare, politik och andra intressenter.  
 
Möjlighet till distansarbete finns till viss del.  

Om arbetsplatsen

Tjänstemännen i Leksands kommun är organiserade i en förvaltning, som i sin tur är indelad i de fyra sektorerna; Verksamhetsstöd, Samhällsutveckling, Sociala och Utbildning.

Rollen som Projektledare är placerad i sektor Verksamhetsstöd, där det arbetar ca 140 medarbetare på avdelningarna Administrativ service, Ekonomi, HR, IT, Kost & Lokalvård, Kundtjänst, Kommunikation samt Säkerhet och Beredskap.

Närmaste chef kommer att vara HR-Chefen.

Din profil

Vi söker dig som med nyfikenhet och intresse vill ta dig an uppdraget och som med trygg hand kan leda arbetet med heltidsfrågan. Du har erfarenhet av projektledning där du har lett och genomfört förändringsarbete och implementeringsprocesser. Du är tydlig i din kommunikation och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att inspirera andra och skapa engagemang och du är bra på att utveckla goda relationer.  
 
Du har en relevant utbildning för tjänsten eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av schemaläggning. För att klara av rollen krävs att du har kompetens inom personal- och bemanningsekonomi och gärna kunskap kring lagar och avtal som reglerar arbetsrätt. Det är meriterande att tidigare ha arbetat i en politiskt styrd organisation, gärna kommunal verksamhet. Du är trygg med digitala system och arbetssätt.  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2022-12-04.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vi går löpande igen inkomna ansökningar, så vänta inte med att söka tjänsten.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-12-04

 • Yrke: Organisationsutvecklare

 • Anställningsform: Projektanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  HR-chef Hanna Trädgårdh Oscarsson

  hanna.tradgardh-oscarsson@leksand.se, 0247-80113