Rekryteringsspecialist

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Rekryteringsspecialist
 • Sista ansökningsdatum: 2023-10-02

 • Yrke: Personal/HR

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  HR-chef Hanna Trädgårdh Oscarsson

  hanna.tradgardh-oscarsson@leksand.se, 0725593248

Nu tar vi rekrytering till en ny nivå - vill du bli Leksands kommuns nya rekryteringsspecialist?

Vill du vara en del i vårt viktiga utvecklingsarbete för att bidra till kommunens kompetensförsörjning? Då är kommunens centrala rekryteringsspecialist tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som rekryteringsspecialist blir du en nyckelperson inom rekrytering och är med i utvecklingsprocessen för att forma Leksands kommuns centrala rekryteringsfunktion. Tjänsten innebär främst operativt men även strategiskt rekryteringsarbete.

Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning för att utveckla gemensamma konkurrenskraftiga och effektiva rekryteringsprocesser. Vidare kommer du att upprätta nya riktlinjer och rutiner för interna karriärvägar och vara en drivande kraft för Leksands kommuns rekryterings- och kompetensförsörjningsarbete.

Du är med och bidrar för att Leksands kommun ska vara en attraktiv arbetsplats både för våra nuvarande medarbetare och för att kunna attrahera nya medarbetare. Vidare kommer du arbeta med intresseanmälningar, search och arbeta proaktivt för att hitta potentiella kandidater till kommunens lediga tjänster. Du arbetar med att utveckla moderna rekryteringsverktyg och metoder för att nå ut till potentiella medarbetare och skapa en positiv kandidatupplevelse.

Du kommer att arbeta både självständigt och gemensamt med kollegor i organisationen. Detta för att gemensamt skapa ett kvalitativt och effektivt stöd till kommunens chefer. Du stöttar cheferna i hela rekryteringsprocessen och arbetar med rekryteringsrådgivning. Du har också ett nära samarbete med kommunens bemanningsfunktion.

Arbetet kommer att innebära mycket kontakter, dialoger samt samarbeten inom verksamheten med kommunens chefer. En framgångsfaktor för tjänsten är därför att du trivs med att ha en social roll.  

Du har ett nära samarbete med dina HR-kollegor vad gäller exempelvis rollbeskrivningar, lönenivåer och arbetsrättsliga frågor. Vidare samarbetar du med kommunikationsavdelningen utifrån profilering och marknadsföring för kommunens lediga tjänster utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv.

Rollen innebär att du har huvudansvaret för kommunens rekryteringssystem ReachMee. Du har nära kundkontakt med leverantören och arbetar med att utveckla systemet i takt med nya funktioner och behov.

Om arbetsplatsen

Leksand är - som en del av Dalarna, Sverige och världen – möjligheternas kommun. Här möter vi tillsammans samhällets utmaningar på ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt. Vi skapar gemensamt möjligheter för alla att utvecklas och för att skapa din bästa livs- och arbetssituation.

Som rekryteringsspecialist kommer du att ingå i Leksands HR-team, som består av fyra HR-strateger och en HR-chef.

HR-avdelningen består av engagerade och drivna medarbetare med många olika kompetenser inom HR-området, som gemensamt har det viktiga uppdraget att stötta kommunens chefer, både operativt och strategiskt.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot HR eller utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ett stort intresse för rekrytering och en drivkraft i att stödja organisationen och dess chefer i rekryteringsfrågor. För att lyckas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med rekrytering och har erfarenhet av att driva egna rekryteringsprocesser.

Som person har du god analys- och initiativförmåga, är självgående, problemlösande och du har lätt för att samarbeta och skapa relationer med andra. Du arbetar strukturerat och har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och har en vana av att skriva rekryteringsannonser. Vi ser att du har goda datakunskaper och ett intresse för att arbeta med digitala system. Det är meriterande med kunskap i rekryteringssystemet ReachMee.

Det är meriterande om du har kunskap om personlighetstester och/eller har certifikat i jobmatch talent eller likande personlighetstester. Vidare är det meriterande med erfarenhet av arbete med sociala medier och annonskanaler samt utbildning inom området.

Då denna tjänst är ny och ska utvecklas är tidigare erfarenhet av att driva förändringsarbete meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Vilken sista ansökningsdatum är 2 oktober. Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2023-10-02

 • Yrke: Personal/HR

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  HR-chef Hanna Trädgårdh Oscarsson

  hanna.tradgardh-oscarsson@leksand.se, 0725593248