Rektor

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vill du arbeta som rektor för några av Leksands kommunala förskolor? Vi erbjuder ett roligt och utvecklande arbete som passar dig som tycker om att arbeta med ett komplext uppdrag i högt tempo. Dina rektorskollegor är prestigelösa, roliga, engagerade, nyfikna och besitter hög kompetens.

Vi har ett starkt utvecklingsfokus i förskolans verksamhet och arbetar tillsammans för ett kollegialt lärande och tillgängliga lärmiljöer där vi strävar efter ökad likvärdighet i förskolan. Vi är en organisation som arbetar tillsammans med fokus på utbildning av hög kvalitet och en god arbetsmiljö för våra pedagoger på förskolorna. Tillsammans med specialpedagog, digitaliseringsansvarig, administratör och avdelningschef skapar rektorerna en trygg, rolig och lärorik utbildning för våra förskolebarn.

Dina arbetsuppgifter

Du har ett övergripande ansvar för utbildningen, undervisningen och verksamheten i sin helhet. Som pedagogisk ledare ser du som rektor till att utbildningen utvecklas och bedrivs enligt läroplanens mål och intentioner samt verkar för barns, vårdnadshavares och medarbetarnas inflytande i verksamheten.

Din profil

Du är en driven och positiv ledare som vill jobba för en likvärdig förskola i team med tre andra rektorer. 

Du är en person som trivs med att leda grupper och processer med glädje, trygghet, tydlighet och kreativitet. 

Du är reflekterande kring ditt eget ledarskap och lyhörd för andras tankar och idéer.

Du har kompetens och intresse för att arbeta med arbetsmiljö- samt personalfrågor. 

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning och det är en fördel om du har erfarenhet av att arbetat med förskolans utbilning.

Du har en relevant högskole/universitetsexamen och det är meriterande om du genomfört den statliga rektorsutbildningen.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum är 10 december

Tillsättning sker efter överenskommelse, utifrån att erforderliga beslut fattas.

Månadslön

Tillsvidareanställning 100 %

 Läs mer www.leksand.se