Säkerhets- och beredskapschef

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Säkerhets- och beredskapschef
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-29

 • Yrke: Övrig säkerhetspersonal

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Kommundirektör Caroline Smitmanis Smids

  caroline.smitmanis-smids@leksand.se

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Som ett led i arbetet med att nå den nyligen antagna visionen, där trygghet är en viktig del, söker vi nu en Säkerhets- och beredskapschef.

Är du redo för en ny utmaning och vill vara med på vår trygghetsresa mot framtiden? Brinner du för frågor som rör säkerhet och beredskap? Vill du axla ett större ansvar där du får utveckla, driva och äga dina egna processer? Då kan den här tjänsten vara för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Säkerhets- och beredskapschef är du tillika kommunens säkerhetskyddschef, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, och har det övergripande ansvaret att driva och utveckla ett strategiskt och systematiskt säkerhets-, trygghets- och beredskapsarbete. 

Uppdraget innebär ansvar för civilt försvar inklusive säkerhetsskydd, organisation för totalförsvar, höjd beredskap, krigsorganisation samt informationssäkerhet (i samarbete med IT-enheten). Du säkerställer kommunens brottsförebyggande arbete och totalförsvar, i samverkan med berörda myndigheter, och leder kommunens brandskyddsarbete. Du har även det övergripande ansvaret för kommunens försäkringar. Du bistår i andra säkerhetsfrågor som kan uppstå i organisationen och är kommunledningens och politikens närmaste rådgivare inom området. 

I rollen ingår att vara både kravställare och rådgivare och att följa upp verksamheternas säkerhets- och beredskapsarbete. Du omvärldsbevakar och säkerställer riktlinjer och planer, men även att öka engagemanget och kunskapsnivån i organisationen. Du driver arbetet att utveckla övergripande styrdokument, processer och rutiner, som säkerställer en politisk vilja och ändamålsenliga arbetssätt.

Uppdraget är koncernövergripande och utförs tillsammans med en beredskapshandläggare och andra viktiga nyckelfunktioner i verksamheterna. Arbetet innebär samverkan och nätverksbyggande, både internt inom organisationen och bolagen, liksom externt med andra myndigheter och aktörer. 

Tjänsten innebär budgetansvar samt personalansvar för beredskapshandläggaren. 

Om arbetsplatsen

Sektor Verksamhetsstöd har cirka 140 medarbetare och består av avdelningarna; Administrativ service, Ekonomi och lön, HR, IT, Kommunikation, Kost och Lokalvård, Kundtjänst samt Säkerhet och beredskap. Sektorns uppdrag är att se till att övriga tre sektorer i kommunen, får de bästa möjliga förutsättningar att ägna sig åt sin kärnverksamhet.

Avdelningen Säkerhet och beredskap arbetar i nära samarbete med kommundirektören, kommunens ledningsgrupp och den politiska ledningen.

Närmaste chef är kommundirektören.

Din profil

Arbetet kräver ett genuint intresse och en god förståelse för säkerhetsfrågor inom en kommun. Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du har erfarenhet som chef med ansvar för budget, personal och verksamhetsansvar på en operativ nivå. Du har dokumenterad erfarenhet av säkerhets- och beredskapsarbete i offentlig verksamhet, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen. Du behöver ha en god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och det är meriterande med kommunal erfarenhet. Du bör ha god kunskap om aktuell lagstiftning inom beredskaps- och säkerhetsområdet. B-körkort är ett krav.

Som person är du analytisk, ansvarsfull, omdömesgill, flexibel och trygg. Du har du en god förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du är skicklig på att etablera hållbara och goda relationer och ser vikten av att arbeta med förankring hos såväl kommunledning, chefer och medarbetare som hos andra intressenter. Du har lätt att samarbeta, är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket medför säkerhetsprövning med registerkontroll i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-05-29

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-29

 • Yrke: Övrig säkerhetspersonal

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Kommundirektör Caroline Smitmanis Smids

  caroline.smitmanis-smids@leksand.se