Skog- och naturvårdsförvaltare

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Skog- och naturvårdsförvaltare
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-25

 • Yrke: Skog- och Naturvårdsförvaltare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Chef strategisk planering Anna Ograhn

  anna.ograhn@leksand.se, 0247-80307

  Sektorschef Samhällsutveckling Åke Sjöberg

  ake.sjoberg@leksand.se, 0247-80599

  Kommunekolog Åsa Rydell

  asa.rydell@leksand.se, 0247-80229

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vill du vara med i det spännande arbetet att förvalta värdefull skog och natur i Leksand - en av landets främsta natur och fritidskommuner? Då kan detta vara tjänsten för dig!   

Dina arbetsuppgifter

Som Skog- och Naturvårdsförvaltare får du vara del i en spännande utveckling i kommunen. Vi jobbar aktivt med naturvård och friluftsliv och har en målsättning att bli ännu bättre! Kommunen förvaltar ca 1600 ha skog, varav ca 1000 ha produktiv skogsmark i skogsbruksplan, och 15 naturreservat. Du kommer ansvara för förvaltning av kommunens skog, både den produktiva skogen, tätortsnära rekreationsskogen och våra naturreservat. Det innebär att planera för och genomföra skogsskötselåtgärder samt underhåll av kommunens skog och naturreservat. Uppdragen utförs i enlighet med skogsbruksplan, naturvårdsplan, reservatsbeslut och skötselplaner.

Även andra inom naturvårdsarbetet förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella som arbetsledning i separata projekt, bidragsansökningar, vattenskyddsfrågor, kontakt med markägare, intresseföreningar, myndigheter och allmänhet.

Anställningen är en tillsvidaretjänst på 100%.

Om arbetsplatsen

Tjänsten tillhör sektor Samhällsutveckling och avdelningen Strategisk planering, där bland annat vår kommunekolog arbetar som du kommer ha nära samarbete med. Du kommer vara del av ett team som arbetar långsiktigt och strategiskt men du kommer även jobba nära vår avdelning Utemiljö som är de konkreta utförarna av förvaltningen.

Din profil

Du har relevant skoglig eller naturvårdsintriktad högskoleutbildning, helst med några års arbetslivserfarenhet. Du är öppen för hyggesfria skogsbruksmetoder och sätt att sköta skogen för att ta tillvara olika värden. Det är meriterande om du kan GIS och har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet samt har kunskap om upphandlingar enligt LOU. Ett intresse för och kunskap om biologisk mångfald, friluftsliv, vattenvård och fiske är önskvärt.

Som person är du självständig, strukturerad och noggrann. En praktiker som är van att driva projekt, har god samarbetsförmåga, är utvecklingsinriktad samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din sociala kompetens är viktig och du har lätt att anpassa din kommunikation till olika människor och situationer då tjänsten innefattar kontakt och samarbete med markägare, byar och intresseföreningar. Du låter hållbarhet och miljö genomsyra ditt arbete.

B-körkort är en förutsättning då tjänsten innefattar många resor inom kommunen.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Din ansökan vill vi ha senast 2022-05-25

Tillsättning sker efter överenskommelse

Vi går löpande igenom våra ansökningar så så vänta inte med att söka tjänsten!

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-25

 • Yrke: Skog- och Naturvårdsförvaltare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Chef strategisk planering Anna Ograhn

  anna.ograhn@leksand.se, 0247-80307

  Sektorschef Samhällsutveckling Åke Sjöberg

  ake.sjoberg@leksand.se, 0247-80599

  Kommunekolog Åsa Rydell

  asa.rydell@leksand.se, 0247-80229