Skoladministratör till Leksands gymnasium

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-29

 • Yrke: Administrativa assistenter

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Rektor/Avdelningschef Marcus Zetterlund

  marcus.zetterlund@leksand.se, 0247-80331

Leksands gymnasium söker en skoladministratör med anställning direkt efter sommarsemestern.

Dina arbetsuppgifter

Ditt arbete som skoladministratör innebär bland annat elevregistrering, kursregistrering, betygshantering, rapportering till CSN och SCB samt arkivering för delar av skolans program. Visst statistik- och utredningsarbete ingår också. Ekonomiarbete i form av leveranstörsfakturor, kontoavstämningar, debiteringar etc. kan också bli aktuellt.

På skolan jobbar två andra administratörer som du kommer jobba tätt tillsammans med. Ni har ett nära samarbete med administrativ personal, skolledning, Studie- och yrkesvägledare och såklart tillsammans med all annan personal på skolan. Vissa arbetsuppgifter överlappar varandra mellan olika funktioner.

Du ingår i skolans administration där du tillsammans med kollegor utvecklar våra administrativa rutiner. 

Om arbetsplatsen

Leksands gymnasium har fräscha, trivsamma och ändamålsenliga lokaler och är känt för sin varma och positiva atmosfär. Gymnasiet har idag ca 500 elever fördelade på högskoleförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan. På skolan jobbar ca 90 personal.

Vår skola präglas av trygghet, trivsel och närhet. Vi har en god stämning med nära till skratt, ett gott samarbete där vi gärna delar med oss och hjälper varandra. En helhet i undervisningen är viktigt och och vi lägger stort värde i den kompetens våra lärare och vår personal besitter. Våra elever är nyfikna, intresserade och uppskattar närheten till oss personal. Vi vill gärna att du blir en del av vårt team.

Din profil

Vi söker dig som är självständig, öppen, flexibel och har en god service- och ansvarskänsla mot elever, personal och allmänhet. Du är förtroendegivande och förmår skapa goda kontakter. Ditt arbete är strukturerat och du är noggrann och stresstålig. Då du möter många olika människor med olika funktioner är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga.

Du har utbildning på högskolenivå eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet. Idag jobbar vi med Pro Capita och det är meriterande att du kan det systemet. Vi jobbar också med Office365, Novaschem, Vklass och Visma. Erfarenheter i de programmen är meriterande. Det är också meriterande om du har jobbat i en skola och i synnerhet på gymnasiet.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-05-29. Vi går igenom inkomna ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdatum 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Läs mer på www.leksandsgymnasium.se , www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-29

 • Yrke: Administrativa assistenter

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Rektor/Avdelningschef Marcus Zetterlund

  marcus.zetterlund@leksand.se, 0247-80331