Skolläkare på deltid (40%)

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Skolläkare på deltid (40%)
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Skolläkare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Annica Sandy

  annica.sandy-hedin@leksand.se, 0247-801 99

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Leksands kommun, tillsammans med Gagnefs kommun, söker nu en deltidsanställd skolläkare som skall arbeta 25% i Leksand och 15% i Gagnef. Arbetstiden fördelas efter överenskommelse.

Vill du ha variation i arbetet och göra skillnad för våra barn och unga i de två dalakommuner samtidigt? Tycker du om att arbeta i team och ge råd och stöd så att våra barn och unga kan utvecklas, må bra och nå sina mål i skolan? Har du alltid dina unga patienters bästa i åtanke? Då kan det här vara jobbet för dig!  

Dina arbetsuppgifter

Som skolläkare hos oss är du våra elevers medicinska företrädare och skolsköterskans medicinska stöd. Du arbetar i första hand hälsofrämjande och förebyggande, men också åtgärdande på alla nivåer - för att stödja våra elevers utveckling mot målen i grundskolan. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå, för att främja våra elevers hälsa, utveckling och lärande. 

Du träffar alla elever i förskoleklass eller i åk 1 samt vid behov elever i alla åldrar för bedömning och ställningstagande, bland annat avseende behov av remiss för utredning av medicinska och psykiatriska tillstånd samt utvecklingsavvikelser/ funktionsvariationer. Du deltar även vid elevärenden tillsammans med andra samverksansaktörer som BUP, HAB, Socialtjänst eller Vårdcentral. 

Uppdraget utförs i nära samverkan med våra övriga medarbetare inom respektive kommuns elevhälsoteam. 

I tjänsten ingår också sedvanliga arbetsuppgifter som att dokumentera i patientjournal samt hantera viss administration.

Om arbetsplatsen

Tjänsten är placerad i Leksands kommun och ingår i elevhälsans EMI, tillsammans med skolsköterska, skolpsykolog samt specialpedagog. Närmaste chef är grundskolans rektor i Leksands kommun.

Din profil

Du är legitimerad läkare med specialistutbildning i allmänmedicin, pediatrik eller barn- och ungdomspsykiatri. Tilläggsspecialitet inom skolhälsovård är meriterande. Du har fördjupad medicinsk kunskap inom områdena tillväxt, utveckling, endokrinologi, psykisk hälsa, specifika skolsvårigheter, långvariga sjukdomstillstånd och funktionsnedsättningar i skolan, vaccinationer och smittskydd samt hälsofrämjande arbete. Du har även specifik kunskap kring lagstiftning som styr skolans arbete samt de delar av hälso- och sjukvårdslagen som styr elevhälsan. Grundläggande datorvana är ett krav likväl som B-körkort och tillgång till egen bil, då arbetet är förlagt till flera skolor i de två kommunerna.

Dina förmågor, färdigheter och förhållningssätt värderas högt, då du behöver kunna hantera barn med olika behov. Det är av vikt att du är pedagogisk, noggrann, empatisk, förtroendeingivande, har god samarbetsförmåga och alltid ser till våra elevers bästa - i allt du gör.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev. 

OBS! Då du kommer att arbeta med våra barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret inför en eventuell anställning. Läs mer om hur du skaffar utdrag på Polismyndighetens hemsida

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag är 2022-05-22.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Skolläkare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  Avdelningschef Annica Sandy

  annica.sandy-hedin@leksand.se, 0247-801 99