Skolpersonal till grundskolan (vikariat)

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Skolpersonal till grundskolan (vikariat)
 • Sista ansökningsdatum: 2022-12-11

 • Yrke: Vikare inom grundskola

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Timanställning

 • Kontakt:

  Skoladministratör Margareta Saras

  margareta.saras@leksand.se, 0247-805 84

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

För att hantera det personalbortfall som naturligt uppstår, då vår ordinarie personal är frånvarande, har vi löpande behov av vikarier.

Är du student, arbetssökande eller pensionär och söker en flexibel tjänst, där just din kompetens kommer till användning? Tycker du om att jobba med barn och unga i åldrarna 6-15 år? Ligger pedagogiskt lärande dig varmt om hjärtat? 

Läs då vidare! 

Dina arbetsuppgifter

Som vikarie i grundskolan hos oss gör du en värdefull insats och bidrar till våra elevers utveckling. Uppdraget utgår från våra elevers individuella behov och syftar till att ge kunskap, stöd och uppmuntran. Arbetet sker i nära samverkan med övriga kollegor inom arbetslaget. I vissa situationer har du även kontakt med vårdnadshavare. Uppdraget utförs i våra grundskolor och fritidshem.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken roll/vilka roller du söker:

LärareSom lärare kan du undervisa i ett eller flera ämnen. Du leder och organiserar undervisningen i klassrummet efter ordinarie lärares planering, ofta i samarbete med andra lärare i arbetslaget. Ibland äter du lunch tillsammans med eleverna, så kallad pedagogisk måltid, och agerar rastvakt. Vid dagens slut skriver du en kortare rapport till ordinarie lärare. Improvisation och flexibilitet är något som tillhör vardagen för en lärarvikarie. 

ElevresursSom elevresurs hjälper du elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen på grund av till exempel läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar. Beroende på elevernas förutsättningar kan arbetet även innefatta en del omvårdnad.

FritidspedagogSom fritidspedagog arbetar du för att ge våra elever en meningsfull fritid före, under och efter skolan. Du uppmuntrar eleverna till egna initiativ och ger stöd till deras utveckling och sociala kompetens. Arbetsuppgifterna är många och av varierande art; inom- och utomhusvistelse, samling med barnen, hjälp med på- och avklädning, kontakt med vårdnadshavare vid hämtning och lämning. Arbetet sker i samarbete med ordinarie personal. 

Om arbetsplatsen

I Leksands kommun finns sju kommunala grundskolor och en grundsärskola. På samtliga arbetsplatser arbetar du i team med andra kompetenta kollegor. 

Din profil

Gemensamt för alla våra tjänster inom grundskolan är att du behöver vara minst 18 år, ha adekvat utbildning för den roll du söker (lägst gymnasieexamen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt). Du behöver även behärska svenska i tal och skrift så att du utan hinder kan tillgodogöra dig instruktioner, kommunicera samt avlägga rapport. Vana från liknande roll är meriterande likväl som vana av att hantera digitala arbetsverktyg som dator, läsplatta och mobiltelefon. Har du praktisk erfarenheter av arbete med personer med särskilda behov och/eller funktionsvariation är även det meriterande likväl som erfarenhet av att leda andra. För att kunna vikariera i de högre årskurserna behövs goda ämneskunskaper. B-körkort och tillgång till egen bil är önskvärt, då det förväntas att du på kort tid kan ta dig till avsedd arbetsplats. Vid avlämnandet av ansökan anger du vilken formell bakgrund du har, vilken behöver spegla den roll du söker.  

Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs med att arbeta med andra och ser möjligheter där andra ser problem. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Du behöver visa upp ett utdrag utan anmärkning från belastningsregistret för att få arbeta inom förskola eller skola, se Polisens hemsida. 

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2022-12-11.

Vi rekryterar löpande. Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-12-11

 • Yrke: Vikare inom grundskola

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Timanställning

 • Kontakt:

  Skoladministratör Margareta Saras

  margareta.saras@leksand.se, 0247-805 84