Socialpedagog, Sammilsdalskolan, Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

Öppettider kundtjänst

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Grundskollärare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Biträdande rektor Marit Andersson

  marit.andersson@leksand.se, 0247 80234

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som socialpedagog är varierande och av olika karaktär. En stor del av arbetsuppgifter består i att ge stöd till elever och föräldrar samt till lärare i sociala frågor där socialpedagoger arbetar förebyggande och främjande.

Tjänsten är 100% och avser läsåret 22/23 med möjlighet till förlängning.

För att lyckas i rollen som socialpedagog är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad och relationsskapande samt har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer.

En annan del i arbetsuppgifterna består i att tillsammans med skolans övriga personal ansvara för skolans trygghetsarbete genom att anordna elevsociala aktiviteter som till exempel rastaktiviteter och andra gruppstärkande aktiviteter, att organisera trygghetsvandringar och gruppövningar, genomföra enkäter och intervjuer i syfte med att göra skolan tryggare för både elever och personal.

Kvalifikationer

Du som söker har en socialpedagog alt. beteendevetarutbildning, alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning som vi kan bedöma som likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet (1–3 år) av att arbeta med ungdomar. Vi ser det också som meriterande om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet, samt om du har erfarenhet av eget ideellt engagemang. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav, är du även flerspråkig ser vi detta som meriterande.

Viktigt att du även kan arbeta och hantera digital teknik (Leksands kommun får nationell utmärkelse för digital skolutveckling) i undervisningen exempelvis Google classroom.

Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen. Din samarbetsförmåga är hög och du trivs med samarbete, både i den egna arbetsgruppen och med externa kontakter.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum är: 20220522

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-05-22

 • Yrke: Grundskollärare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Biträdande rektor Marit Andersson

  marit.andersson@leksand.se, 0247 80234