Socialsekreterare barn och familj

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2021-12-12

  • Yrke: Vårdbiträden, personliga assistenter m.fl.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

Socialsekreterare barn och familj

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi kan förhålla oss till varandra och dem vi är till för.

Då en av våra erfarna medarbetare har valt att gå vidare till en annan tjänst, inom kommunen, har vi en ledig tjänst som socialsekreterare inom barn och ungdom och söker därför en erfaren handläggare som vill jobba med oss i Leksand. 

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som socialsekreterare ska du stödja och hjälpa medborgarna enligt gällande lagstiftning och politiska riktlinjer. Individ- och familjeomsorgen är uppdelad i tre arbetsgrupper, barn, ungdom och vuxen/missbruk. Den dagliga arbetsledningen får du av 1:e socialsekreterare. Vi erbjuder en tillsvidare tjänst som socialsekreterare inom barn och familj. 

Som handläggare kommer du att utreda och följa upp insatser för barn, ungdomar och deras familjer enligt Sol och LVU enligt BBIC-strukturen. Du ska, göra utredningsplaner, inhämta relevant information, presentera lösningar och åtgärder för att sedan följa upp resultatet för respektive ärende. I arbetet samverkar du aktivt med andra aktörer såväl interna som externa, exempelvis socialtjänstens öppenvård och vuxengrupp, omsorgen, hälso- och sjukvård och skola.

Din profil

Du har en socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning, grundkunskaper i handläggning och kan tillämpa det i det dagliga arbete och BBIC. Du har ett bra omdöme, gör korrekta avvägningar och prioriteringar i det dagliga arbetet och i bedömningar. Du klarar av att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt har en god analytisk förmåga.

Som person behöver du ha en personlig mognad, vara trygg, stabil samt ha en god självinsikt. Du behöver kunna se relationer i sina rätta perspektiv och skilja på det personliga och professionella och förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du behöver ha en god samarbetsförmåga och kunna arbeta bra tillsammans med dina kollegor och klienter. Där behöver du kunna lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska även kunna vara lugn och kontrollerad i stressade situationer och behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Det är viktigt att kommunicera på ett tydligt sätt och genom det säkerställa att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten. Datafärdigheter och vana att arbeta med olika IT lösningar. För att bli aktuell för anställningen behöver du uppvisa utdrag ur polisen belastningsregister för enskilda personer enligt 9 § 1. Du hittar blanketten för att beställa utdraget på www.polisen.seVi tillämpar individuell lönesättning.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att allverksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum är 12 december 2021 och rekrytering sker fortlöpande. Tillsättning sker efter överenskommelse.

Katja Vestling

Avdelningschef Myndighet, funktionshinder och stöd

0247-80 262

Facklig representant, SSR, kontakta kundtjänst 0247-80000

Läs mer www.leksand.se

  • Sista ansökningsdatum: 2021-12-12

  • Yrke: Vårdbiträden, personliga assistenter m.fl.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid