Socialsekreterare barn och unga

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Socialsekreterare barn och unga
 • Sista ansökningsdatum: 2022-10-31

 • Yrke: Socialsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef IFO Barn och Unga Annelie Bylund

  annelie.bylund@leksand.se, 0247-80150

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Om jobbet

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och de vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Söker du ett arbete där du skapar mening och gör skillnad? Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Då är det här jobbet för dig!

Vi söker en person för tillsvidareanställning i socialtjänstens barn- och ungdomsgrupp.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i barn- eller ungdomsgruppen. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av handläggning och dokumentation enligt bland annat Socialtjänstlagen och LVU. Du kommer att ha kontakt med barn, ungdomar samt deras vårdnadshavare och sociala nätverk. Du kommer att göra individuella bedömningar, samverka internt och externt, och jobba tillsammans med ledning och kollegor för att utveckla verksamheten på olika sätt. Vårt förhållningssätt är medborgarens behov i fokus.

Om arbetsplatsen

Barngruppen består idag av sex socialsekreterare och ungdomsgruppen av fyra socialsekreterare och två familjehemssekreterare. Barn- och ungdomsgruppen jobbar med mottagning, utredning och uppföljning av ärenden gällande barn och ungdomar upp till 21 år och grupperna leds av 1:e socialsekreterare och enhetschef. Vi arbetar i nära samverkan med vuxengruppen, biståndshandläggare och vår gemensamma öppenvård.

Din profil

Du som söker arbete hos oss ska ha socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är önskvärt att du har erfarenhet av myndighetsutövning och kunskap om Socialtjänstlagen. Du ska vara trygg i dig själv, kunna arbeta självständigt och i grupp, samt kunna uttrycka dig korrekt i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Förmåner:

 • Friskvårdsbidrag
 • Möjlighet till semesterväxling
 • Möjlighet att arbeta delvis på distans

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Om anställning blir aktuell är du skyldig att uppvisa utdrag ur belastningsregistret.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum 221031

Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-10-31

 • Yrke: Socialsekreterare

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef IFO Barn och Unga Annelie Bylund

  annelie.bylund@leksand.se, 0247-80150