Speciallärare / specialpedagog till Ullvi skola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Speciallärare / specialpedagog till Ullvi skola
 • Sista ansökningsdatum: 2023-12-12

 • Yrke: Specialpedagog

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  rektor Anna Witasp

  anna.witasp@leksand.se, 0247-80069

Vill du vara med på vår resa att fortsätta att utveckla vår stödjande och tillgängliga lärmiljö? Välkommen till rektorsområdet Tällberg och Ullvi. Här lever vi efter devisen att elever gör rätt om de kan och inte om de vill. 

Dina arbetsuppgifter

Du ser positivt på att arbeta med elever i klass och samarbeteta med klasslärare och ämneslärare. Stor del av tjänsten består i att stötta elever på individnivå, genom insatsen extra anpassningar och särskilt stöd på Ullvi skola.

Som speciallärare/specialpedagog arbetar du med förebyggande och stödjande insatser på individ-, grupp- och organsiationsnivå. I dina arbetsuppgifter ingår att ge råd och stöd till elever, föräldrar och pedagoger samt delta i och leda svåra samtal. Du har en viktig roll i skolans utveckling. Du genomför pedagogiska utredningar, observerar behov och arbetar med utveckling av den stödjande och tillgängliga lärmiljön. Du kommer att var en länk mellan det operativa arbetet i klassrummen/fritidshemmet och den beslutande rektorsnivån. 

Du ingår i skolans elevhälsoteam med rektor, kurator, skolsköterska och psykolog. 

Du vill vara med och utveckla metoder för hur elever i behov av särskilt stöd kan inkluderas i skolverksamheten. Du kommer att var en länk mellan det operativa arbetet i klassrummen och den beslutande nivån rektor. Du ska ha god förmåga att leda konstruktiva samtal och arbeta i mindre grupper och enskilt med elever i syfte att utveckla metoder.

Om arbetsplatsen

Ullvi skola F-6, är en byskola som ligger i byn Ullvi. På skolan går det ca 90 elever och i vårt fritidshem har vi 55 inskrivna elever. På Ullvi skola möts alla av omtanke och respekt. Skolan präglas av trygghet, kamratskap, engagemang, kreativitet och kunskapsglädje. 

Samarbetet inom rektorsområde sker regelbundet genom pedagogiska träffar på våra tisdagskonferenser samt med övriga pedagoger i kommunen. Som speciallärare kommer du att ingå i ett kommungemensamt nätverk för specialpedagoger/speciallärare och du arbetar när specialläraren på Tällbergs skola. 

Våra fokusområden inom grundskolan i Leksands kommun är: Övergångar och Läs- och skrivutveckling. 

Din profil

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare. Du har goda kunskaper kring läsinlärning och har en lärarlegitimation i ämnet svenska för grundskolan. 

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

231210

Tillsättning sker efter överenskommelse men senast i februari 2024.

Tjänsten är en semestertjänst 

För den som erbjuds anställning krävs, enligt Lagen om registerkontroll, utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2023-12-12

 • Yrke: Specialpedagog

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontakt:

  rektor Anna Witasp

  anna.witasp@leksand.se, 0247-80069