Speciallärare till Åkerö skola i centrala Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Speciallärare till Åkerö skola i centrala Leksand
 • Sista ansökningsdatum: 2022-08-21

 • Yrke: Specialpedagog

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Rektor Erika Hemptenmacher

  erika.hemptenmacher@leksand.se, 0247/80546

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Vill du vara med på vår resa mot att vara en av Sveriges främsta grundskolor? Söker du en tjänst där du får arbeta med det du brinner för - att stötta elever i behov av särskilt stöd? Låter en tjänst på en arbetsplats där vi jobbar i team lockande? 

Om du svarar "ja" på dessa frågor, kan du vara den vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Som speciallärare hos oss är du en uppskattad resurs som arbetar nära våra elever som är i behov av särskilt stöd. Du är spindeln i nätet och genom dina kontakter och din insats får du elevernas skoldag att fungera bättre. Undervisningen sker enskilt eller i grupp/ordinarie klassrum. Utöver att vara ett stöd för elever är du även ett pedagogiskt stöd för skolans övriga arbetslag och elevernas vårdnadshavare. Du är med och upprättar åtgärdsprogram för våra elever och vid behov driver du utvecklingsarbete i samarbete med andra pedagoger, för att förbättra skolans undervisning och arbetssätt. 

Du tillhör skolans elevhälsoteam och din närmaste kollega är vår specialpedagog. Tillsammans stimulerar och bemöter ni våra elever uitfrån elevernas egna förutsättningar och behov och arbetar för att eleverna ska nå läroplanens mål. 

Om arbetsplatsen

Åkerö skola i centrala Leksand har en fin skolgård med stora grönytor, bollplaner och mycket plats för lek och rörelse. Skolan inhyser ca 270 elever från F-6. Skolan har en stark och meriterad personalgrupp, där vi tillsammans medverkar till utvecklingen av skolans verksamhet samt dig själv som pedagog. Vi arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö, där samverkan och delaktighet är en viktig del.

Elevhälsoteamet består av specialpedagog, kurator, skolsjuksköterska, skolpsykolog, skolläkare och rektor. Närmaste chef är skolans rektor.

Din profil

Du är legitimerad lärare, sepciallärare eller specialpedagog och har erfarenhet av elevstöd i F-6. Du är väl förtrogen med Skolverkets bedömningsstöd för de aktuella årskurserna. Praktisk erfarenhet av Google Classroom är meriterande.
Som pedagog är du bekväm i rollen som handledare, du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna in, utan att tappa budskapet på vägen. Du har förmåga att driva hela arbetsprocessen runt elever i behov av särskilt stöd och är motiverad till samarbete med kollegor - där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet. Ditt arbetssätt är systematiskt, strategiskt och långsiktigt samt att du använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer, där du även kan arbeta och hantera digitalt lärande.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2022-08-21.

Tillsättning sker efter överenskommelse. 

Vi går igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-08-21

 • Yrke: Specialpedagog

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Rektor Erika Hemptenmacher

  erika.hemptenmacher@leksand.se, 0247/80546