Speciallärare till Sammilsdalskolan

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Speciallärare till Sammilsdalskolan

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Sammilsdalskolan söker nu efter en ny speciallärare till årskurserna 7-9 med behörighet i svenska.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som speciallärare är du en uppskattad resurs som arbetar nära våra elever som är i behov av särskilt stöd. Du är spindeln i nätet och genom dina kontakter och din insats får du elevernas skoldag att fungera bättre. Undervisningen sker enskilt eller i grupp/ordinarie klassrum. Du kommer arbeta i ett team tillsammans med fyra andra speciallärare samt två specialpedagoger. Ni bildar tillsammans ett arbetslag.

Tillsammans stimulerar och bemöter vi våra elever uitfrån elevernas egna förutsättningar och behov och arbetar för att eleverna ska nå betygskriterierna.

Tjänsten är på heltid.

Om arbetsplatsen

Sammilsdalsskolan är en F-9 skola med ca 590 elever. I klasserna F-6 går det ca 150 elever och i klasserna 7-9 går det ca 440 elever. För oss är det viktigt att vi har positiva förväntingar på eleverna, att alla elever är allas samt att vi utmanar eleverna för att de ska nå längre än vad de trodde var möjligt.

Din profil

Du är legitimerad speciallärare och har erfarenhet av elevstöd i 7-9. Du är väl förtrogen med Skolverkets bedömningsstöd för de aktuella årskurserna. Praktisk erfarenhet av Google Classroom är meriterande likväl som systemen Infomentor och Teams. 

Som pedagog är du bekväm i rollen som handledare, du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna in, utan att tappa budskapet på vägen. Du har förmåga att driva hela arbetsprocessen runt elever i behov av särskilt stöd och är motiverad till samarbete med kollegor. Ditt arbetssätt är systematiskt, strategiskt och långsiktigt samt att du använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer, där du även kan arbeta och hantera digitalt lärande.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum är 2 oktober 2022.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!