Stödfamilj inom LSS, korttidsvistelse utanför egna hemmet LSS 9:6

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

måndag 8.00–12.00, 13.00–16.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–16.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
 • Sista ansökningsdatum: 2020-02-29

 • Yrke: Vårdbiträden, personliga assistenter m.fl.

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontaktperson: Enhetschef Johan Karén

 • Kontaktuppgifter: johan.karen@leksand.se, 0247-80458

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Dina arbetsuppgifter

Att arbeta som stödfamilj innebär att du tar emot en person i ditt hem som behöver hjälp och stöd på olika sätt utifrån den egna förmågan. Det är en uppdragsanställning vilket innebär att du får lön baserad på dels en uppdragsdel och dels en omkostnads del. Uppdraget baseras på bedömning från biståndshandläggare.

Vi söker en stödfamilj till en kurdisk ung man med autism och intellektuell funktionsvariation. 

Om arbetsplatsen

Att vara stödfamilj i sitt egna hem handlar om att vara en trygg och utvecklande plats där den enskilda personen kan utvecklas utifrån sina egna behov och önskemål. Ni arbetar i ert egna hem mycket nära den enskildes hem och person.

Din profil

Du behöver vara en lugn, trygg och öppen person med tålamod och önskan att lära sig mer om just de specifika svårigheter som den person du ska stötta kan ha. Det är ett stort plus om du pratar kurdiska då personen du ska ta hand om har begränsat språk på både svenska och kurdiska.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

2019-12-31

Tillsättning sker efter överenskommelse och följ oss gärna på sociala medier

Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Läs mer på www.leksand.se 

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2020-02-29

 • Yrke: Vårdbiträden, personliga assistenter m.fl.

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

 • Omfattning: Deltid

 • Kontaktperson: Enhetschef Johan Karén

 • Kontaktuppgifter: johan.karen@leksand.se, 0247-80458