Vikariat undersköterska till LSS, Hagagatans gruppbostad.

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Vikariat undersköterska till LSS, Hagagatans gruppbostad.
 • Sista ansökningsdatum: 2022-01-21

 • Yrke: Undersköterska LSS

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef Ann-Kristin Bäckman

  ann-kristin.backman@leksand.se, 0247-804 63

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Dina arbetsuppgifter

Som undersköterska ger du omvårdnad och social omsorg med utgångspunkt från brukarens behov. Tillsammans med övrig personal arbetar du för att göra de boendes tillvaro meningsfull och stimulerande.

Arbetet kräver att du är självständig, flexibel och ansvarsfull.

Utifrån brukarens individuella behov och önskemål krävs ett arbetssätt baserat på personlig lämplighet, empatisk förmåga, mjuk framtoning samt förmågan att sätta gränser.

I arbetet ingår planering, rapportering och dokumentation. Genomförandeplaner upprättas, utvärderas och revideras enligt rutin på arbetsplatsen.

Som medarbetare förväntas att du bidrar till verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i alla förekommande arbetsuppgifter samt följer de rutiner som gäller i arbetsgruppen.

Du som söker bör vara strukturerad och ansvarstagande. Du tar egna initiativ och tycker om att arbeta för utveckling. Du bör vara målmedveten. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Om arbetsplatsen

LSS innebär lagen om stöd och service och består av 10 olika insatser varav kommunen står för nio av insatserna. Insatserna ska främja goda levnadsvillkor för de som berörs av LSS. Vi inom kommunen har ansvar för gruppbostäder, servicebostad, boendestöd, personlig assistans, daglig verksamhet, korttids, fritids, ledsagare, kontaktperson och avlösare. Insatserna utformas individuellt efter varje individ i en genomförandeplan och syftar till att varje person ska kunna leva som andra och vara delaktiga i samhället och så självständiga som det går. 

Du kan förvänta dig ett roligt och omväxlande jobb där du gör märkbar skillnad i människors vardag så att de kan leva ett aktivt, självständigt och meningsfullt liv utefter deras resurser. Att jobba med människor med funktionshinder är ett väldigt varierande jobb där du stöttar dem i deras vardag.

Gruppbostaden har fem platser och är belägen i centrala Leksand.

Arbetstid förlagd: Dag/kväll/sovande jour och helg.

Vikariatet löper till 220831 med möjlighet till förlängning.

Krav: B-körkort.

Din profil

Vi söker dig som är ubildad undersköterska, har gått omvårdnadsprogrammet eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har god kunskap om inom autismspektum/NPF och utvecklingsstörning. Det är ett krav att du har aktuell kunskap om lågaffektivt bemötande och har förmåga att utforma stöd för att förebygga utmanande beteende.

Målgruppen ställer krav på sina insatser och det är viktigt att du som medarbetare känner dig bekväm med konstruktiv kritik och har vilja att hela tiden abeta med ditt bemötande utirån brukarens önskemål. En viktig del av arbetet är förmåga att skapa och bibehålla professionella relationer till brukarna i din roll som medarbetare. För att skapa fungerande relationer krävs stor respekt för brukarnas självbestämmande och integritet likväl som förmåga att hitta lösningar för uppkomna svårigheter.

Vi söker dig som är positiv, lösningsfokuserad, engagerad och kreativ person som driver och utvecklar verksamheten. Du har förmåga att prioritera och ta egna initiativ. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt, vilket leder till att du skapar förtroende och bidrar till ett gott samarbete.

Du är initiativrik och lyhörd för vårdtagarens behov och känner en självklar respekt för andra människor. Du har lätt att samarbeta med såväl boende, anhöriga samt övrig personal. Som person behöver du vara trygg i dig själv och ha förmågan att snabbt anpassa dig till nya omständigheter.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustad för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Om anställning blir aktuell är du skyldig att uppvisa utdrag ur belasningsregistret.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum är 220121

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Vi rekryterar löpande så det är bra om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2022-01-21

 • Yrke: Undersköterska LSS

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Heltid

 • Kontakt:

  Enhetschef Ann-Kristin Bäckman

  ann-kristin.backman@leksand.se, 0247-804 63